IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идрис Елба става детски автор

18 март 2021 11 00

Актьорът подписа договор за поредица за малчугани

БГНЕС

Идрис Елба стартира ново начинание. След като плени много жени с чара си и бе обявен за най-сексапилен мъж в света за 2020 г., актьорът реши да остави за малко киното, за да стане писател. Но вместо за възрастни, той смята да пише книги за деца.

48-годишната звезда вече има договор с издателска къща за фантастична поредица, ориентирана към най-малките. Тя ще се появи по книжарниците догодина, пише Mirror.

Елба ще си партнира с Робърт Чартърис за написването на книжките. Той има опит в създаването на сценарии за драматични, предучилищни и анимационни телевизионни предавания.

„Чувствам се привилегирован да имам възможността да съживя истории, вдъхновени от дъщеря ми, с моя невероятен партньор“, обяснява Идрис, който вече е нахвърлял няколко сюжетни линии, с които смята да вдъхнови децата да четат.

От издателство Harper Collins съобщиха, че с радост ще работят с холивудската звезда, защото той има ясна визия за героите и историите още от самото начало.

Идрис Елба не е първият сред известните, който дръзва да пише книга, при това за деца. По-рано Пол О'Грейди и Том Флечър издадоха своите, а по време на пандемията, когато имаше повече време за дъщеря си, Чанинг Тейтъм, също се похвали със свое четиво и го посвети на нея.

Припомняме, че актьорът и съпругата му изкараха коронавируса през март 2020 г. „Вижте, живеем в разделен свят в момента, но сега е време за солидарност. Време е да мислим едни за други и за хората, чиито животи са били засегнати“, сподели тогава той и помоли своите последователи да спазват мерките.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари