IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наследницата на Fendi вдигна изискана сватба на Ибиса

23 юни 2021 17 40

Тържество, подходящо за модни величия!

Istock

Наследницата на прочутата италианска модна къща Fendi – Паола Фенди се омъжи в старинна катедрала на остров Ибиса и отпразнува сватбата си в компанията на 250 гости.

Модната потомка сключи брак с годеника си Арам Ахмед, с когото са заедно от 2019 година. След това двамата направиха екстравагантен прием в един от най-луксозните хотели на острова – Atzaró Agroturismo.

Въпреки историята на семейството си, Паола избра да не носи тоалет на Fendi, а класическа рокля на Valentino с дълги дантелени ръкави, а Арам носеше бял смокинг.

Булката беше избрала и много семпли аксесоари – само чифт диамантени обеци и носеше косата си, спусната назад.

Събитието на фамилия Фенди беше най-голямото за последните 18 месеца на Ибиса, предвид пандемията от коронавирус.

Интересното е, че Паола Фенди не работи в модната къща на семейството си, а е вицепрезидент в секцията за съвременно изкуство в аукционна къща Christie’s.

„Толкова забавна, толкова елегантна, сдържана и същевременно грандиозна“, коментират в Instagram част от гостите за сватбата.

Историята на голямата модна къща Fendi

Адел Казагранде, отваря малка кожарска работилница през 1918 г. точно до оживения площад в Рим – Венеция.

Адел Казагранде се омъжва за Едуардо Фенди през 1925 г. и двамата отварят малък бутик в съседство и живеят над магазина.

Двамата се сдобиват с пет дъщери като сестрите са родени между 1931 и 1940 г. Като деца те си играят сред кожените парченца на пода в магазина и спят между чантите.


От 1946 г. петте сестри Паола, Анна, Франка, Карла и Алда се присъединяват към компанията във второто ѝ поколение като семейно предприятие и всяка притежава по 20 процента.

С течение на времето логото им от две F, едното от тях обърнато на 180 градуса, се превръща в международно признат символ за лукс.

Едната сестра – Паола Фенди (бабата на булката) започва работа в работилницата на майка си като тийнейджърка.

Тя се омъжва за Чиро Сарачино, управител на правната и административна служба.

Те имат две деца, бащата на булката Паола – Алесандро и Симона, която е починала през 2003 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIM WILD (@timwild01)


През 60-те години сестрите преместват компанията си в шикозния квартал около испанските стъпала на Рим и по-късно се разширяват в конфекция, обувки, парфюми, стоки за дома и детски дрехи.

Компанията получава голям тласък от творческото си сътрудничество с Карл Лагерфелд, който им помага при проектирането на дрехи, кожи и аксесоари, след като бива назначен на работа от Карла и сестрите ѝ Паола, Анна, Франка и Алда.

Защитниците на правата на животните често протестират срещу продукцията на компанията заради използването на кожи.

Но в разговор с Хелън Уедърс за Daily Mail през 2005 г. Карла Фенди казва: „Във Fendi кожата никога не е излизала от мода. Никога не сме спирали да я използваме и винаги сме се отнасяли към нея като към най-луксозната материя. Хората казват, че кожата се завръща, защото жените искат свободата да носят каквото си искат.“

В по-късните си години Карла Фенди става известна като покровител на изкуствата. Дълбоко отдадена на Рим и неговата култура, нейната фондация финансира възстановяването на известния фонтан „Треви“ в града.

Тя е била и главен покровител на фестивала на изкуствата „Двата свята“ в умбрийския град Сполето.

Петте сестри имат общо 11 деца и над 30 внуци, една от които е булката Паола.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonetta (@leonettalf)

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари