IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода – Кейт Мидълтън отново с мисъл за природата

24 октомври 2021 21 00

Херцогинята облече стара рокля за поредното светско събитие

Снимка: БГНЕС

Кейт Мидълтън за пореден път доказа, че старите дрехи не бива да се хвърлят.

В събота, 16 октомври, тя и принц Уилям присъстваха на първите награди Earthshot в Лондон, за да почетат хората, които мислят и помагат за по-зелено бъдеще. За специалното събитие Мидълтън избра специална рокля, която беше с мисъл за природата и показа, че промяната започва от самите нас. Херцогинята облече лилава рокля с къси ръкави от покойния дизайнер Александър Маккуин. Тоалетът беше допълнен от бляскав колан. о Кейт беше и принц Уилям, който заложи на зелен кадифен костюм.

Кейт и

Снимка: БГНЕС

Кейт, която често носи стари дрехи, се появи с лилавата рокля за първи път на събитие в Лос Анджелис преди раздаването на наградите BAFTA. Годината беше 2011, а това беше и първото официално събитие на Мидълтън и принц Уилям като съпрузи. Галата беше посетена още от Том Ханкс, Дженифър Лопес, Никол Кидман и Пол Ръд, като това беше и запознанството на херцозите с елита на Холивуд.

Сега Кейт избра същата лилава рокля за наградите Earthshot, които са инициатива на Кралската фондация. Те почитат пет човека, които са направили всичко възможно, за да помогнат на природата. Ема Уотсън и Ема Томпсън също бяха сред гостите. Кейт и Уилям бяха последните, които се появиха на зеления килим и бяха посрещнати от Джейсън Кнауф – изпълнителен директор на Кралската фондация, и Хана Джоунс – изпълнителен директор на наградите Earthshot. Всеки един гост беше помолен да не поръчва нови рокли или костюми за вечерта.

Кейт Мидълтън

Кейт и Уилям на наградите Earthshot (ляво) и наградите БАФТА (дясно). Снимка: БГНЕС

Ема Томпсън се появи с тоалет, който носи при последната си среща с принц Уилям – тъмносин костюм, допълнен от сребърна брошка. Визията беше завършена от чисто бели маратонки. „На поканите ни беше написано да не си купуваме нищо ново. Можете ли да си представите удоволствието ми? Затова си взех този костюм, с който се появих в двореца“, казва Томпсън. Актрисата показа и пръстен, който съпругът ѝ Грег Уайс закупува за 30 долара в Ню Йорк.

Петима победители се сдобиха с награди в пет различни категории – „Защита и възстановяване на природата“, „Почистване на въздуха“, „Възстановяване на океаните“, „Създаване на свят без боклуци“ и „Оправяне на климата“. Всеки един от победителите получава по 1,4 млн. долара, за да продължи работата си. Кейт и принц Уилям ще организират наградите всяка година до 2030-а, за да награждават петима души, които имат идеи за създаване на по-зелена планета.

Вдъхновението за Earthshot датира от детските години на принц Уилям, когато той изучава инициативата Moonshot на Джон Ф. Кенеди, създадена през 60-те години на миналия век и целяща да изпрати човек на Луната в следващите 10 години. „Хората имат невероятният капацитет да си поставят цели и да ги постигат“, казва Уилям през юли месец.

Според Джейсън Кнауф, причината за Earthshot е и лична. „Предизвикателството, което херцогът сам си постави беше свързано с това какво може той самият да направи в следващите 10 години, за да помогне в борбата с климатичните промени. Иска да е сигурен, че може да погледне децата си в очите и да им каже, че е направил всичко възможно да помогне на природата“, споделя Кнауф.

Преди няколко дни принцът заяви, че не иска да товари децата си с мисълта за природата. Той иска те да живеят в по-добър свят, където по-чистият въздух ще бъде нещо нормално, а отпадъците няма да се изхвърлят на неправилните места.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари