IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гледка, която си заслужава: Приянка Чопра в традиционна Дивали рокля

9 ноември 2021 14 30

Актрисата отбеляза най-големия индийски празник

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Приянка Чопра и Ник Джонас отбелязаха празника Дивали, заобиколени от семейство и приятели. Тази седмица семейството организира забавни събития в дома си в Лос Анджелис, в компанията на най-близките си хора.

Празникът Дивали е най-големият индийски и индуистки празник, равносилен на християнския Рождество Христово (Коледа). Той се чества в Непал, Индия, Шри Ланка, Мавриций, Гвиана, Тринидад и Тобаго, Суринам, Малайзия, Сингапур и Фиджи. Името му произлиза от санскритски и означава „редица от светлини“. Празникът е известен още и като „фестивал на светлината“ и е един от най-важните за индусите. Чества се пет дни в края на октомври и средата на ноември, в зависимост от религиозния календар.

Подготовката за празника започва два дни преди събитието, през които по традиция всяко семейство трябва да купи нещо за дома, без значение размера и цената. Дивали е празник на здравето и благоденствието, а според вярванията на индусите, да купиш нещо за дома е добър знак и носи късмет на обитателите му.

На Дивали домовете на индийците се украсяват с много свещи и малки кръгли лампи, които ограждат пътя към къщата. Прозорците се държат отворени, за да посрещнат слизането на Лакшми – богиня на здравето и благоденствието в индийската митология. Празнуващите пък се обличат в най-хубавите си дрехи и си подаряват подаръци.

Точно това направи и Приянка Чопра-Джонас, която посрещна празника с изящна рокля, която веднага я превърна в богинята на Дивали. В социалните мрежи тя публикува кадри от събитието, с които изпрати „любов, светлина и щастие“ на своите последователи.

Традиционният ѝ тоалет включваше дълга пола с висока талия, украсена с цветя, комбинирана с бляскаво бюстие. Дизайнът е на Арпита Мехта. „Честит Дивали на всички... Започвам празненствата с много благодарност и заобиколена от любов“, написа Чопра в Instagram. Актрисата присъства на парти, организирано от Минда Калинг, като това беше само първото от многото празнични събития.

Малко по-късно Приянка сподели и снимки от купона, който тя и Ник Джонас са организирали в дома им в Лос Анджелис. За него тя беше облечена в дълга дантелена пола и бял сутиен, допълнени от дълго наметало. До нея съпругът ѝ блестеше във флорален тоалет и черно елече. „Първият ни Дивали в нашия първи дом. Този ден винаги ще бъде специален. Благодаря на всички, които работиха здраво, за да направят вечерта специална. На всички, които почетоха нашия дом и моята култура не само чрез дрехите си, но и чрез танците цяла вечер, накарахте ме да се чувствам като у дома“, написа Чопра.

Тя специално благодари на Ник Джонас, за когото заяви, че е мечтаният съпруг. „Обичам те. Сърцето ми е изпълнено с благодарност“, завърши актрисата.

Ник Джонас също сподели клип от празника, в който може да се види как домът им е традиционно украсен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари