IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейди Гага за бронираната рокля, която носи пред Джо Байдън

10 ноември 2021 08 30

Изпълнителката разказва и за онази рокля от месо, която носи през 2011 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Всички знаем, че Лейди Гага рядко се подчинява на модните правила и нормите в обществото. Тя става известна със своя провокативен и странен стил, който виждахме не само в клиповете ѝ, но и на червения килим. По този начин Гага си спечели прозвището „Мама чудовище“, което носи с гордост и до днес и по никакъв начин не се срамува от него.

Един от най-запомнящите се нейни тоалети се появява през 2011 година, когато изпълнителката присъства на наградите на MTV. Тогава тя излиза на червения килим, облечена в рокля изцяло от истинско месо, допълнена от „шапка“ от месо и обувки от месо. Гага казва пред британския Vogue, че е искала да изрази политическо становище, което да достигне до всички. То е било насочено към политиката Don't Ask, Don't Tell, която не е позволявала на военните да дискутират сексуалната си ориентация.

Лейди Гага

Снимка: Getty Images

„Решихме да направим роклята от месо, защото си казах, че щом сме готови да умрем за страната си, какво значение има как се определяме“, казва Гага. Роклята е по проект на дизайнера Франц Фернандес, но идеята е била на Лейди Гага и Брандън Максуел. Въпреки че тоалетът е бил вълнуващ за носене, изпълнителката казва, че е миришел на месо.

Гага споделя, че към идеята за роклята от месо се присъединила и гримьорката Вал Гарланд. „С нея работим заедно от дълго време и тя ми сподели история, в която е отишла на парти, носейки наденички по себе си. Помислих си, че това е доста забавно и заявих, че това е доста хитър ход, ако не искаш да си говориш с останалите гости“, казва звездата.

Въпреки че роклята изглежда доста проста, Гага разкрива, че работата е много по-голяма отколкото всеки си мисли. „Под всичко това имаше корсет, който беше зашит към месото и това всъщност е одежда. Не са ми сложили месото директно върху кожата“, казва Гага. Допълва, че не е искала да насочи вниманието на публиката към защитата на животните и природата.

Лейди Гага

Снимка: Getty Images

„Със сигурност не е неуважение към всеки, който е веган или вегетарианец. Както знаеш, аз съм един от хората, които най-малко съдят другите. Роклята може да се интерпретира по много начини, но според мен казва, че ако не се борим за това, в което вярваме, ако не се борим за правата си, съвсем скоро ще имаме толкова права, колкото има месото по костите ни“, казва Гага пред Елън Дедженеръс.

Пред Vogue изпълнителката говори и за друг важен тоалет от своята модна история. На 20 януари 2020 година тя е избрана да пее по време на встъпването в длъжност на Джо Байдън като президент на САЩ. Роклята на Гага отново беше център на внимание, но един малък детайл е убягнал от полезрението на всички нас, включително и модните критици.

Гага БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Наричайки изпълнението си пред 46-ия президент на САЩ „един от най-важните дни в живота ми“, Гага разкрива, че черно-червената ѝ рокля от Schiaparelli е била устойчива на куршуми. „Не знам дали хората знаят това, но ако не бях певица, щях да бъда военен журналист. Това беше една от мечтите ми“, казва Гага пред Vogue. Тя допълва, че ден преди изпълнението си е била в Капитолия, където обстойно е разгледала за останки от бунтовете, които се случиха на шести януари.

Пред Vogue изпълнителката нарича роклята за встъпването в длъжност „едно от любимите ми неща, които някога съм носила“. Към тоалета от Schiaparelli се добавя брошка на златен гълъб, поставена точно над сърцето на Гага. Разкрива, че е почувствала как ѝ поникват криле, точно като на птица, и нервите ѝ се изпарили мигновено.

Гага БГНЕС

Снимка: БГНЕС

За още от иконичните тоалети на Лейди Гага и какво ги е вдъхновило, вижте във видеото

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари