IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Като истинска наследница на Gucci: Лейди Гага на две корици на Vogue

5 ноември 2021 12 30

Изпълнителката се появи на италианското издание за ноември и на британското за декември

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Лейди Гага застава не на една, а на цели две корици на Vogue тази година.

Няколко дни преди излизането на филма ѝ House of Gucci, изпълнителката се появи на предните страници на италианския брой за ноември и на британския за декември. И на двете корици Гага изглежда невероятно, облечена в модерни и ренесансови тоалети, които я превръщат в истинска наследница на фамилията Гучи.

За британското издание звездата носи рокля от Schiaparelli от есенната колекция, чиято направа е отнела цели шест седмици. Креативният директор Даниел Роузбъри се е вдъхновил от бутилка за парфюм от 30-те години на миналия век. В продължение на месеци той е имал скица на силуета, възпроизвел е извивката на съда, но не е знаел как точно ще превърне рисунката в истинска дреха. Такава, която ще бъде достойна за носене от една от най-големите поп суперзвезди в историята.

Вдъхновението за цялата модна колекция есен-зима 2021 на Роузбъри – за създаване на уникално приказни визии, всяка от които заслужава корица на списание – помогнало да се диктува създаването на роклята, която носи със себе си високо ниво на драматизъм. „Това беше един от онези страхотни моменти, в които техниката доведе до дизайна“, обяснява Даниел пред Vogue. Той допълва, че никой от студиото не е знаел как ще изглежда крайният резултат докато всичко не било готово.

Необходими са били пет реконструкции, за да се създадат вълнообразните копринени ръкави от тафта, които обрамчват матовочерната рокля в облак от златисто ламе, и само мигове, за да може главният редактор на британския Vogue Едуард Енинфул да я разпознае като точния тоалет за Гага. Към роклята са добавени и бижута от Tiffany & Co.

Втората визия – многоцветно сако, като това на матадор, с оригинални образци от бродировача Франсоа Лезаж, специално направени за Schiaparelli и поръчани от самата Елза Скиапарели, е славна комбинация от минало и настояще, която сякаш обединява елегантността на Schiaparelli и стила на Гага. „Когато си мисля за Скиапарели и нейната позиция в съзвездието от велики дизайнери, единствената дума, която ми идва наум, е икона“, казва Роузбъри пред Vogue. Той допълва, че това е и точната дума, с която би описал и Лейди Гага. Именно затова чувства този съюз между марката и изпълнителката като напълно естествен.

За италианската корица на Vogue Гага носи розова пелерина от Valentino, която е увита около нея като пашкул. И тази, както и визията за британското издание, са изготвени от главния редактор на британския Vogue Едуард Енинфул. Фотографът на фотосесиите е Стивън Мейзъл.

В двете си интервюта Гага обсъжда втората си главна филмова роля в House of Gucci на Ридли Скот. Тя играе Патриция Реджани – бившата съпруга на Маурицио Гучи, която организира убийството на главата на фамилия Гучи и едноименната модна къща. „Изминаха три години откакто започнахме работа и ще бъда напълно честна с вас – живях като Реджани година и половина. Говорех с акцент в продължение на девет месеца. Никога не излязох от ролята“, казва Гага пред Vogue.

Тя допълва, че е подходила към ролята с любопитството на журналист, който знае да чете между редовете. Не е позволила на никого да ѝ обяснява коя е Патриция Реджани, дори самата Патриция.

Въпреки че двете дами никога не са се срещали, Патриция живее в Милано, след като е освободена от затвора през 2016 година. Според италианските медии, тя е била ядосана да чуе, че именно Гага ще я изиграе на голям екран. Реджани допълва, че изпълнителката по никакъв начин не се е свързала с нея, за да получи вдъхновение или помощ за ролята.

House of Gucci излиза на екран на 26 ноември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари