IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода: Кейт Мидълтън с поредно попадение при палтата

12 ноември 2021 14 30

Херцогинята се срещна с оцелели от холокоста

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън присъства на важна и емоционална среща преди няколко дни.

Херцогинята на Кеймбридж прекара следобеда на 10 ноември, срещайки се с двама човека, които е фотографирала като част от проект, посветен на оцелелите от холокоста. Кейт снима Стивън Франк и Ивон Бернстейн заедно с техните внуци, а кадрите станаха част от изложбата „Поколения: Портрети на оцелели от холокоста“, която показва повече от 2000 снимки, художествени творения, писма и лични вещи.

За срещата Мидълтън избра прекрасно дълго палто в тъмносин цвят, чиято дължина стигаше до глезените. То беше комбинирано с бяла блуза, украсена с детайли, вдъхновени от армията и големи златни копчета. Тъмносините токчета се вписваха чудесно с палтото, а визията беше завършена с брошка на червен мак, носена в чест на Деня на възпоменанието. Брошката се използва от 1921 година, за да почете военните, които са загинали във войната. Посещението на Кейт съвпадна с официалното откриване на галериите на холокоста и Втората световна война.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Освен че показа стил, херцогинята обърна специално внимание на Стивън Франк и Ивон Бернстейн и техните внуци. „Тя показа интерес към внуците ми и това, което имаха да ѝ кажат. Постоянно ги питаше как са и как върви училището“, казва Франк пред People.

Джеймс Булгин, който е отговорник за съдържанието в музея, допълни, че Кейт е била много заинтересувана от личните истории на оцелелите от холокоста, като е харесала идеята на музея да ги представи не като жертви, а като пълноценни хора, които са имали живот преди зверствата на войната. „Всичко, което можем да направим, за да засилим интереса и да вкараме хора в това пространство, за да ги накараме да помислят за историята, е много, много хубаво и сме благодарни“, допълва Булгин пред People.

В своята галерия на холокоста музеят разказва личните истории на някои от шестте милиона евреи, които са убити от нацистите. Посетителите могат да видят повече от 2000 снимки, книги, творби на изобразителното изкуство, писма и лични вещи, които помагат да се проследи историята на хората.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Кейт също така посети и галерията на Втората световна война, която показва повече от 1500 колекционерски вещи от 80 страни, които помагат да се разкаже влиянието, което войната е оказала върху живота на милиони хора. Херцогинята беше поканена да опита да разбие кода на „Енигма“, като следва примера на баба си, която по времето на Втората световна война е работила в Училище за правителствени кодекси и шифри в Блечли парк.

„Тя се опита да настрои машината и след това да дешифрира съобщението. Справи се доста добре“, заяви уредникът на музея Кейт Клементс пред People.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Херцогинята се срещна и с фотографа Том Хънтър, който показа портрета си на Хари Спиро. Мъжът оцелява след няколко опита за убийство и концентрационни лагери, за да пристигне във Великобритания като едно от Децата на Уиндермир. С някои от тях Кейт се срещна през септември.

Фотографът Джилиън Еделстайн също се срещна с Мидълтън. Нейният портрет показва Джон Хаджу, който оцелява след холокоста в Унгария. Мъжът е заснет с малко плюшено мече, което носи в гетото на Будапеща, после пътува с него от Унгария до Великобритания като военен бежанец.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари