IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Louis Vuitton представи последната колекция на покойния Върджил Абло

21 януари 2022 14 30

В Париж се събраха Наоми Кембъл, Винъс Уилямс и съпругата на дизайнера

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Светът на модата още дълго време ще помни таланта на Върджил Абло.

Последната му колекция за Louis Vuitton беше представена на 20 януари в Париж по време на Седмицата на модата. Шоуто събра звезди от целия свят, които да почетат покойния дизайнер, починал през ноември 2021 година след дълга битка с рака. Той беше само на 41 години.

Съпругата на Абло, Шанън, и легендарният модел Наоми Кембъл седяха заедно на предния ред, докато гледаха дефилето. Шанън беше облечена във флорален костюм, допълнен със структурирана горчичножълта чанта на Louis Vuitton, а светлорусата ѝ коса беше оформена в стилна прическа, оформяща лицето.

До нея Наоми Кембъл изглеждаше също толкова елегантна, носейки многопластов, дълъг до пода ансамбъл, вдъхновен от спортната колекция на Louis Vuitton. Косата и гримът ѝ бяха доста обикновени, но напълно подходящи за такова голямо събитие.

Самото дефиле беше произведение на изкуството, тъй като моделите направиха звездно представление, танцувайки и дефилирайки около причудливата сцена, която включваше голямо легло и червен покрив с комин, от който излизаше дим. Разбира се, традиционната писта, по която се разходиха моделите, също беше налице, за да може последната колекция на Абло да бъде представена подобаващо.

Други присъстващи знаменитости включваха Винъс Уилямс, Виктор Крус и Tyler the Creator.

Освен това от аукционната къща Sotheby обявиха, че ще си сътрудничат с Louis Vuitton, за да продадат на търг 200 чифта маратонки LV x Nike „Air Force 1“, проектирани от Абло, които първоначално са били създадени за мъжката колекция пролет/лято 2022. Потенциалните купувачи могат да наддават за уникалните обувки от 26 януари до 8 февруари. Те са изработени от „скъпоценна телешка кожа и украсени с емблематичната монограма на Louis Vuitton и шахматната шарка на марката“ и се предлагат в луксозно оранжево куфарче, украсено с инициалите на Louis Vuitton.

Печалбите от търга ще бъдат насочени към програмата за стипендии на Върджил Абло, която подкрепя обещаващи студенти от чернокож, африкански или американски произход.

През ноември 2021 година смъртта на Върджил Абло шокира модната индустрия, като семейството му потвърди, че той се е бил подлагал на множество предизвикателни лечения заради рядка и агресивна форма на рак, наречена сърдечен ангиосарком.

„По време на всичко това, неговата работна етика, безкрайното му любопитство и оптимизъм не се промениха. Върджил се ръководеше от отдадеността си към занаята и мисията си да отвори врати за другите и да създаде път за по-голямо равенство в изкуството и дизайна“, каза семейството на дизайнера след смъртта му.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари