IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода 2022: Бохемският стил се завръща

12 февруари 2022 10 30

Вижте пет тоалета, които трябва да изпробвате

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Някои модни тенденции идват и си отиват. Други, като модата от 90-те, претърпяват възраждане – понякога повече от веднъж. Но има естетика, която изглежда издържа на теста на времето, обикновено с модерни обрати, които я карат да изглежда по-актуална. Тоалетите в бохемски стил са идеалният пример.

Бохемският начин на обличане става популярен за първи път през 60-те години на миналия век. Силно вдъхновени от събитията в Уудсток, дрехите са били напоени със земни тонове и психеделични щампи. Средностатистическият гардероб е бил подобен на табло за настроение, включващо абсолютно всичко, което се докосва до вътрешната ви прищявка. Пръстени със знака за мир, огърлици с медальони, макси рокли, широки ленти за глава и шапки с козирка – всичко това е било част от микса.

През 2022 година обаче бохо стилът не се доближава чак толкова до този от 1970-а. Според модната блогърка Мария Ювака, жанрът остава вкоренен в модата и се стреми да разгърне артистичната, свободолюбива и креативна страна на човек. Все пак е важно да виждате и по-прилепнали дрехи, които очертават фигурата и са напълно противоположни на това, което е било популярно преди десетилетия.

„Бохо стилът започва да произвежда тенденции, които показват тялото. Отворени ризи, къси поли на цветя или дънкови шорти вече се прокрадват в него“, казва Ювака пред InStyle. И еволюцията не спира дотук.

Отвъд дрехите, които описват тялото, Анди Собрато казва, че очаква да види бохемската мода, изпълнена по по-структуриран начин и лукс, като разчита на тъкани като кадифе, плетива, бродерия и прозрачни дрехи, за да се придаде това артистично усещане, което е различно от класиката. Според нея, всичко ще се върти около фините детайли на облеклото.

Това, което някога е бил много нишов стил, сега се превръща в естетически вид, който всеки може да включи в гардероба си. Как да стане това? Вижте петте идеи, които ви показваме по-долу.

Причудливост

Въпреки нашите модерни обрати, съвременната версия на бохо стила от 70-те години на миналия век не отива никъде.

панталон с

Снимка: Getty Images

„Това беше ерата на свободата и себеизразяването чрез дрехите и мечтаното качество на бохемския стил все още поддържа тази тенденция жива“, казва стилистът Тифани Бризено пред InStyle. За да остане вярна на традиционната естетика, тя препоръчва да съчетаете романтично горнище с панталони с широки крачоли за ежедневната ви визия или дълга, копринена рокля с щампа, допълнена с кожени ботуши и големи обеци.

Земни нюанси

земни тонове

Снимка: Getty Images

Докато тенденцията на обличане за подобряване на настроението е свързана с живи, поразителни цветове, бохо тоалетите са всичко друго, но не и смели по отношение на цветовата им палитра. Стилистката Кенеди Холидей казва, че можете да мислите за бохемската мода като бунт срещу тази постковид естетика. Тя споделя, че е добре да забравите за денима и флоралните елементи, както и за дрехите с големи щампи.

Големи ръкави

Бухнали ръкави, балонени ръкави – както и да ги наречете, изящните големи ръкави са основен елемент в бохемския стил.

обемни ръкави

Снимка: Getty Images

„Тези ръкави са чудесен начин да добавите обем към вашето облекло, за да въплъщавате по-спокоен и обемен външен вид, без да се чувствате така, сякаш дрехите ви задушават“, казва стилистката Кейтлин Джеймс пред InStyle. Комбинирайте ги с панталони с висока талия, ботуши с ток и златни кръгли обеци за допълнителен ефект.

Широки дънки

дънки getty

Снимка: Getty Images

Говори се, че тесните дънки вече са излезли от мода и на тяхно място са се настанили тези с широките крачоли. Това е и част от бохемския стил, като стилистката Кики Балци препоръчва да ги съчетаете със секси горнище като плетена жилетка за осъвременяване на стила. Що се отнася до аксесоарите, Балци съветва да не пестите от големите бижута, за да създадете още по-голямо впечатление.

Всичко в бяло

бял тоалет

Снимка: Getty Images

Друго бохемско облекло, което се завръща тази година, е белият координиран външен вид, който е по-лесен от всякога за оформяне. Според Балци, всичко, от което се нуждаете, е бяла пола с горнище с дълги ръкави, чифт златни обеци и обувки с висока подметка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари