IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода: Как да носим мокасини тази година?

27 февруари 2022 21 00

Този модел обувки пасва на почти всичко

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки от нас си спомня първия си чифт мокасини. Най-вероятно те дори са били лично ваши, а сте ги обували докато баща ви е бил на работа с други обувки или пък сте си ги присвоили, след като на него са му станали тесни. Ако сте били като нас, моделът ви е привлякъл най-много с това, че няма връзки и може много бързо да се обуе, превръщайки се в задължително допълнение към тоалета, когато бързаме за среща.

През 90-те години мокасините бяха изключително популярни, като първоначално са били приемани повече като мъжки обувки, но постепенно навлизат и в гардероба на дамите. За щастие на всички, които нямат време сутринта да си завързват обувките или просто искат нещо, напълно различно от досегашните си чифтове, мокасините са една от модните тенденции, която е устояла на времето и продължава да властва.

Варианти на този класически стил пристигат и в 2022 година, като най-големият въпрос е дали може да се носи с дрехите, които имаме в гардероба. Краткият отговор, без да сме виждали какво притежавате у дома, е „Да“. Мокасините са универсални и се вписват в почти всеки стил, превръщайки се в задължителна придобивка за пролетта.

Ето как да носите мокасини тази година

С неутрални тонове

Често, когато изтъкваме тенденция, ние демонстрираме нещо, което ще послужи като акцент на облеклото. Но приложението на обувките се корени във функционалността, а мокасините са най-добрата основна неутрална обувка. Купете кафяв, черен или бежов чифт и ще откриете, че по същество може да го носите с всеки ансамбъл, независимо от кройката на подгъва, цветовата схема на цялостната ви визия или нивото на официалност.

С високи чорапи

Мокасините и чорапите са една от най-добрите комбинации, които може да изпробвате. Тя напомня за естетиката на куклите, което може да ви припомни спомени от началното училище, но това не трябва да ви притеснява. Тук не говорим за остарели тенденции, а за нещо, което устоява на времето и е актуално във всяка една година.

Лесен начин да разнообразите тази комбинация е като замените дантелените си чорапи до глезена с високи до коляното. Карирана пола с ярко поло ще добави малко причудливост към останалата част от визията, докато късите панталони придават игриво, но елегантно настроение.

С блейзър

Ето една лесна комбинация, която е едновременно професионална и ежедневна – разкопчан блейзър и чифт мокасини, допълнени с долнище според настроението ви и/или прогнозата за времето. Ако направите това облекло цветно, ще си осигурите елегантност и професионална визия, но обувките ви в контрастен цвят са бърз начин да добавите разнообразие и забавление.

С яке тип „риза“

През последната година модната индустрия отбеляза ръст в продажбите на якето тип „риза“, тъй като хибридът между яке и риза стана доста популярен в социалните медии. Алтернативата на връхно облекло е доста лека дреха, често се носи вместо традиционното яке и пасва на всичко – от рокли до спортни тоалети. Обуването на мокасини вместо маратонки ще добави моден елемент към иначе ежедневната естетика.

С клин със стремена

Манията на Виктория Бекъм по клиновете със стремена най-накрая се разпространи и сред нейните последователи, като модната тенденция от 80-те доказва защо клиновете трябва да се третират като панталони, особено през 2022 година. За подсилване на аргумента се използва и фактът, че разтегливите долнища изглеждат чудесно с мокасини. Просто поставете стремената под петата, добавете риза или блейзър по ваш избор и резултатът е бизнес ежедневен ансамбъл, подходящ за офиса, среща с приятели или обяд с колегите.

С широки дънки

Широките дънки официално детронираха впитите модели, но ако си мислите за онези некрасиви дизайни от 90-те години, помислете отново. По-просторният деним не е нелицеприятен, а е модерен, като все повече хора започват да разчитат на комбинацията между удобство и стил, а не само на последното.

Носенето на вашия чифт дънки в крайна сметка ще зависи от начина, по който ще използвате аксесоарите, така че, ако се стремите към нещо, което да е подходящо за бизнес обяд, обуйте чифт мокасини, комбинирани с колан. Съчетаването на тези два детайла ще свърже всичко в тоалета ви безпроблемно, така че го имайте предвид следващия път, когато тръгвате към офиса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари