IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода – кой принт ще е най-актуален?

5 март 2022 21 00

Той идва от метрото в Лондон

Pexels

Pexels

Ходили ли сте във Великобритания? А ползвали ли сте поне веднъж прочутото лондонско метро? Дори и да не сте, може да си направите една виртуална разходка, за да да получите вдъхновение за вашия гардероб през пролетта. В случай, че се чудите все още за какво говорим, ще ви кажем само, че шарените дамаски по седалките там може да се пренесат в ежедневните визии на много жени!

Много градски автобуси у нас са със седалки с пъстри десени. Но тези в метрото на Лондон винаги са били давани за пример – като истинско изкуство на дизайнерите. С кръгчета, квадратчета, ромбоиди и разни други сложни комбинации от геометрични фигури в какви ли не цветове, могат да се видят само там. Но от пролет 2022 и по магазините.

Според специалисти от британското издание Whowhatwear, колкото и странно да звучи, много хора може да вземат идеи за нови покупки, виждайки цветните плочки по гара Vauxhall или някоя от следващите. Притежавайки ретро чар, те ще ви накарат да извадите старите платове на вашите баби и майки или да развалите някоя прашасала завеса на село, за да си ушиете нещо.

Принтът Tube-seat - на мода през пролетта

Освен дрехите с цветя, които всяка година по това време биват пуснати по магазините, не само жени, а и някои мъже, ще могат да изпробват така наречения принт Tube-seat. Именно той се появява в няколко колекции – на Gucci, Paco Rabanne и La Double J. Всяка е различна, с почерка на нечий дизайнер, но онова, което ги обединява е, че при всичките има един основен мотив, който се повтаря – било то кръг, квадрат, многоъгълник и други...

Алесандро Микеле, който някои наричат кралят на оптичните щампи и ретро принтове, предлага няколко свежи идеи за рокли и топове във въпросния принт. Mango, Zara и Warehouse пък включват други, връщайки се назад в модата през 60-те и 70-те години.

Ако се чудите дали дрехата с шарена щампа, приличаща на тази от седалките в метрото, ще ви отива и с какво да я съчетаете, експертите препоръчват да заложите на една и съща от главата до петите. В случай, че сложите блузка с принт, то панталонът или полата надолу трябва да е в един цвят.

Що се отнася до нюансите на Tube-seat принта, не се притеснявайте. По-странните комбинации от розово, бяло и кафяво или пък зелено, оранжево и жълто, се завръщат. Те ще напомнят за дрехите на нашите майки и бащи или пък баби, които са носели преди години, ушити по поръчка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари