IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кариран комплект с пола – тенденция от 90-те, в която ще се влюбите

5 февруари 2022 13 30

Костюмът на Chanel и още парчета, които да изпробвате

IStockphoto

IStockphoto

Спомняте ли си американската комедия „Професия блондинка“? Там главната героиня носеше страхотен кариран комплект от сако и къса пола. Той бе в розово, на марката Chanel. И макар от 2001 г. досега да е минало твърде много време, може да се каже, че този тип дрехи си остават класика за гардероба. А според модни експерти, ще ги виждаме отново в следващите няколко месеца.

Казват, че карирана пола никога не остарява и винаги може да се върнете към колежанския стил, носейки такава. Само че през 2022 г. тя няма да е плисирана, а по-права и къса. И освен в комбинация със сако като това на популярната марка, за която стана дума, ще я виждаме с къс топ, широк пуловер и блузка с квадратчетата в различен цвят.

Завръщане към култовия стил от края на 90-те

Подобно на много други тенденции от 90-те, карираните костюми с къса пола отново ще заемат място в много бутици. Някои носят винтидж усещане, други са стилни нови творения на млади дизайнери.

Докато преди години по-тъмното каре, предимно с червено и черно или черно и бяло, беше хит, то днес ще видим по-светли модели. В тях основният цвят е розово, бежово, синьо и други подобни.

Ето няколко карирани комплекта, от които да изберете:

1. Типичният от 90-те

Извадете стария кариран костюм от гардероба. Ако пък не го пазите, си купете такъв от букле, в по-светли квадратчета.

Полата е къса и може да се съчетае с поло или тънка памучна блузка. Сакото е с дължина малко под кръста, двуредно.

2. Къс топ и пола по тялото

Освен стилния кариран костюм на Chanel, може да притежавате и един по-обикновен комплект, който отива на дами с по-хубави извивки.

Разходете се из магазините и изпробвайте късите поли, съчетани с топ в същия десен. Има много марки, които предлагат такива от по-тънки материи, подходящи за пролетта и лятото.

3. Зимно каре

Не бързайте да изпращате зимата, а отидете в мола и потърсете фабрично плетен комплект от пола и пуловер/жилетка в каре. Из магазините има голямо разнообразие, като горнището може да е с V-образно деколте или пък тип поло. Полата пък е минижуп.

Този комплект отива с обувки на платформа или кубинки, но и с ботуши на по-висок ток.

4. Голямо каре

Подобно на татковите ризи, които много от нас носят през есента и зимата, в следващите месеци ще виждаме комплекти с нея. Тя върви с къса пола с висока талия – права или леко разкроена. Тя може да се комбинира с тънка блузка или къс едноцветен топ.

Тук карето е с много по-големи квадрати в бяло, черно, червено и бежово.

Този тип комплекти са чудесни за зимата, защото са една идея по-плътни от другите.

Ето и още идеи за вашия гардероб:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Пешо от Нови хан ( преди 2 години )
Тая от третата снимка вади як ***
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар