IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода: 5 цвята, актуални за сезона

3 март 2022 10 30

Лилавото отново ще е сред предпочитаните

IStockphoto

IStockphoto

Зимата още не си е отишла, но вече е време да се ориентираме към идеи за пролетна мода. Все пак, както всяка година, през този сезон се сбогуваме с по-тъмните и дебели дрехи, за да ги заменим с пъстри и доста по-удобни.

Цветовете в гардероба за новия сезон имат важна роля, споделят експерти. Все пак, добре подбрани, чрез тях може да кажете много. Да вземем например Меган Маркъл или пък Риана, които често носят скрити послания в стила си.

Миналата пролет един цвят бе номер едно – лавандулата. Като тази, според специалистите, той отново ще се носи, но по-предпочитан ще бъде един по-тъмен тон. Иначе, връщайки се в началото на зимата, която почти си отива, може да се каже, че неоновите цветове бяха начин човек да бъде забелязан. Но сега, не е нужно чак толкова много внимание. Достатъчно е да облечете нещо различно от сивото и черното.

Освен Very Peri (динамичен зеленикаво-син нюанс с оживяващ виолетово-червен оттенък), който бе обявен от Pantone за цвят на годината, има още няколко, които ще грабнат вашето внимание за сезона:

1. Овес

През зимата кафявите палта бяха истински хит, но сега идва време на друг нюанс. Става дума за така наречения овес или нещо като мръснобяло, което ще срещаме при връхните дрехи в началото на пролетта, когато сутрин и вечер е все още хладно.

Тънки палта, памучни блузки, до меки жилетки и топове за моделите, които ще срещнете в този цвят. Има и овърсайз пуловери с цип – друга тенденция за сезона. Те се комбинират чудесно с панталони с широки крачоли.

2. Мандарина

На пазара все още има мандарини и всички познаваме наситения цвят на тяхната кора, както и боята, която някои оставят по кожата на ръцете след консумация. Именно този тон е свързан с пролетната мода.

Много жени ще заложат на рокли, прилепващи по тялото – с връзки от двете страни, разбира се, в оранжевия цвят. Други по-смели пък ще облекат одскул сака или пък ще заложат на дамска миничанта във въпросния цвят. Комплектите от фино плетиво също ще са решени в окраската на мандарините.

3. Маслина

Обичате ли маслини? Ама от онези, зелените, които имат по-специфичен вкус и понякога се предлагат с ядки или чушка? Именно техният цвят ще се търси през пролетта – за шлифери, джъмпери, клинове, туники или фини плетива.

Хубавото на маслината е, че отива както на по-слаби, така и на по-едри дами. Да не говорим за дългите поли и рокли, които ще започнат да излизат от средата на пролетта.

4. Мерло

Тъй като засега не може да се зарадваме на високи температури, може да се каже, че червеното вино все още е предпочитана напитка за вечерите. Ако обичате мерло, именно неговите нотки трябва да имате в гардероба си за пролет 2022. Няма по-хубава комбинация от един блейзър и панталон с широки крачоли в тон овес. Или пък по-официален костюм за офиса – от по-дълго сако и чарлстон панталон.

Пробвайте и съчетанието от клин и по-голям размер тънък пуловер в цвят мерло. Може и тънко поло или блузка с V-образно деколте.

5. Шоколад

Точно така, цветът на вашия шоколад трябва да присъства и в гардероба за сезона. Пролетната мода изисква да имате поне една шуба или панталон в кафяво, но по-добре то да не е светло.

Задължително пробвайте някоя хубава кожена пола или панталон в цвят шоколад. Може да изберете и яке в същия тон. Ами миничантичките, леко набрани в горната си част, приличащи на кесия?

Развихрете въображението си!

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари