IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джил Байдън със специална маска в чест на Украйна

2 март 2022 18 00

„С Джо продължаваме да се молим за смелите и горди хора на Украйна“, каза първата дама

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Д-р Джил Байдън показа пред целия свят подкрепата си към Украйна.

В понеделник, 28 февруари, първата дама на САЩ носеше бяла предпазна маска, върху която беше избродиран слънчоглед, който е националното цвете на страната. Байдън се появи с аксесоара по време на събитие в Белия дом, което почете края на месеца на афро-американската история.

Бялата маска беше допълнение към бяла миди рокля на черни точки и блейзър в същия десен, създадени от дизайнера Брандън Максуел. Визията беше завършена от розови токчета и розови обеци. Според официалното становище на Белия дом, маската е била специално избрана, за да може Джил Байдън да покаже подкрепата си към Украйна и народа ѝ по време на руската инвазия.

Джил Байдън

Снимка: БГНЕС

По време на събитието във Вашингтон, репортер попита президента Джо Байдън дали американците трябва да се притесняват от ядрена война, след като руският президент Владимир Путин заплаши с такава, ако усети намеса на Европа или Америка. 79-годишният главнокомандващ на САЩ уверено отговори с „Не“.

Руската инвазия в Украйна продължава, след като страната беше нападната на 24 февруари, когато военни от Москва започнаха да навлизат от север, юг и изток. Ситуацията се променя всеки ден, като това е първият голям конфликт в Европа от десетилетия насам. По официални данни жертвите вече са стотици, сред които има и деца. Хиляди хора пък бяха принудени да напуснат домовете си, което може да се превърне в бежанска криза за Европа.

Инвазията, наредена от Владимир Путин, привлече вниманието на целия свят, като в различни големи градове се провеждат ежедневни протести за спиране на войната. Русия беше изключена от множество международни форуми, включително от системата SWIFT, която засяга част от руските банки в чужди страни.

Джил Байдън

Снимка: БГНЕС

Множество държави също така се притекоха на помощ на Украйна, изпращайки оръжия и хуманитарни средства. Президентът на страната Володомир Зеленски продължава да иска мир и отстъпване от страна на руските военни. Путин, от своя страна, настоява, че Украйна има исторически връзки с Русия и действията му са продиктувани от т. нар. „запазване на мира“.

Миналата седмица Джо Байдън заяви, че налага още по-строги мерки на Русия и ще изпрати военни в подкрепа на страните от НАТО, но те няма да бъдат в Украйна. Засега Америка подкрепя страната по други начини.

„Молитвите на целия свят са с хората в Украйна тази вечер, когато те станаха жертва на непровокирана атака от руските военни сили“, каза Байдън ден след началото на войната. Три дни след атаката първата дама Джил Байдън изрази подкрепата си към страната и нейния народ със съобщение в социалните мрежи.

Джил Байдън

Снимка: БГНЕС

„С Джо продължаваме да се молим за смелите и горди хора на Украйна. Сърцата ни са с нашите войници и техните семейства, включително и тези, които са мобилизирани из цяла Европа, за да помагат на съюзниците ни. Изключително благодарни сме за вашата служба“, написа д-р Байдън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари