IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джил Байдън: Нямам стилист, аз сама си избирам тоалетите

2 юли 2021 17 40

Първата дама застава на корицата на Vogue

Снимка: БГНЕС

Джил Байдън продължава да променя историята в Белия дом, само година след влизането си в него. Тя се превърна в първата първа дама на САЩ, която продължи да работи, а сега се оказва, че не използва и личен стилист. Това я различава от предшественичките ѝ Мишел Обама и Мелания Тръмп, които разчитаха на професионалист, който да им избира тоалетите за всяко важно събитие.

Г-жа Байдън обаче е решила, че няма нужда от подобен човек и затова не е наела такъв в екипа си. Това става ясно от статия в списание Vogue, на чиято корица Джил застава. Комуникационният ѝ директор казва, че тоалетите, които Първата дама носи са избрани лично от нея. Това означава, че известните ботуши с надпис „ГЛАСУВАЙ“ и сакото, избродирано с „ЛЮБОВ“ са дело на съпругата на президента на САЩ.

И въпреки че обществото не спира да говори за стила на първата дама, Байдън извърта очи при споменаването на интереса към това, което носи и учтиво пренебрегва въпроса за модните си предпочитания. Според Джонатън Ван Митър – комуникационният директор – това е много добра тактика особено по време на пандемия. Той смята, че по този начин Джил иска да насочи вниманието към по-важните въпроси, а не върху това какво носи.

„Струва ми се, че е доста изненадващо колко коментари се правят за това, което нося или какво поставям върху косата си“, казва Джил на Ван Митър. Тя заяви, че социалните мрежи са обърнали ненужно внимание върху мрежестите чорапи, които носи преди няколко седмици. „Удивително е колко много хора обръщат внимание на всеки малък детайл. И те не бяха мрежести, а бяха дантелени. Бяха много красиви чорапи“.

Докато Мишел Обама нае стилисти, които да се задълбочат в историята на дизайнерството и да намерят най-смислените и стилни дрехи в опит да издигне нововъзникващите американски дизайнери и да покаже собствените си ценности, то Байдън взе решение да направи всичко това сама. Изглежда, че това не се корени в дълбоката любов към модата, а в желанието ѝ да запази колкото се може повече от живота си преди да влезе в Белия дом.

Ролята на съвременната първа дама е предизвикателна, особено след последната година, която светът преживя. С настояването си да поддържа живота си възможно най-нормален, Байдън като че ли се превърна в една от любимките на Америка. Вместо да позволи на властта да промени характера и мисленето ѝ, тя промени самата власт.

Като свой собствен стилист, Джил има тенденцията да се придържа към известните имена в модата и да залага на по-цветни тоалети. Например при встъпването в длъжност тя избра едноцветен ансамбъл от Alexandra O'Neil. По време на победната реч на съпруга си през 2020 година Байдън носеше синя рокля с къс ръкав, избродирана с цветя от дизайнера Оскар де ла Рента. Тя носи подобен тоалет и за корицата на Vogue от марката Monse.

Д-р Джил изглежда спокойна на снимката, опирайки се на железния парапет на балкона на Белия дом, докато зад нея се извисява паметникът на Вашингтон като безглава кула от бели тухли. Позата ѝ е отворена и възприемчива – небрежна, както всичко друго в портфолиото на Ани Лейбовиц. Байдън също е снимана във вътрешния двор пред овалния кабинет заедно със съпруга си Джо. За тази снимка тя носи тоалет от Michael Kors – едноцветен ансамбъл в маслиненозелено.

Но третата снимка успя най-много да впечатли феновете. На нея Байдън е заснета как работи на компютъра си, хванала молив между зъбите и внимава да не обърка нещо. Тя е заобиколена от толкова много неща, които всеки има в дома си, че лесно можем да забравим, че пред нас стои съпругата на президента на САЩ. Тоалетът тук е съставен от бяла риза, велурена пола от Ralph Lauren и черни очила.

Снимката чудесно пасва на портрета, който Ван Митър описва във Vogue – д-р Джил Байдън като учителка и лоялна първа дама, която пътува из страната, за да разбере проблемите на местните семейства. Трудно ни е да си представим, че ежедневието на Байдън е толкова спокойно, колкото изглежда на кадъра. Все пак Ван Митър пише, че денят на г-жа Байдън е изпълнен със срещи в Zoom, преподаване по време на пътуване, сутрешни разговори със студенти и бързане към летището, за да се справи с графика си.

Именно затова не е изненада, че първата дама и президентът трудно намират време за себе си. Въпреки това Джил се опитва да държи всичко под контрол. „Мисля, че просто трябва да направим всичко възможно, за да отидем на една-две срещи през седмицата“, казва тя пред Vogue. Понякога тя и съпругът ѝ намират време да хапнат заедно на балкона на Белия дом или пък в овалния кабинет. „Тази част от деня сме си я запазили само за нас. Все още си палим свещи, все още си говорим по теми, различни от политика и все още изключваме телефоните си по време на вечеря“.

Джо Байдън допълни, че графикът му понякога го натъжава, защото има дни, в които съпругата му много му липсва. Все пак той се гордее с нея и всичко, което е успяла да постигне досега като първа дама. „Всеки казва, че бракът е 50/50. Е, понякога е 70/30“, казва президентът преди няколко месеца пред списание People.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Злата ( преди 2 години )
То си и личи, че сама си избира тоалетите, затова и прилича на коледна елха! Никаква класа и финес!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар