IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джил Байдън заложи на любимия си дизайнер за среща с папата

2 ноември 2021 08 30

Първата дама избра моден детайл, носен преди това от Джаки Кенеди, Мелания Тръмп и други

Снимка: БГНЕС

Когато си първата дама на Съединените американски щати е добре да имаш няколко готови тоалета и дизайнери, на които да разчиташ за специални поводи. Мишел Обама избираше цветни пуловери и дълги рокли с къси ръкави, с които показваше стил и внасяше малко разнообразие в официалните си визити.

Въпреки че все още навлиза в новата си роля на първа дама, Джил Байдън вече си е избрала своето „защитно одеяло“ в модата. Тя е решила да се довери на американския дизайнер Адам Липес, чиито костюми са едни от любимите ѝ. Той основава своя компания през 2004 година, а кариерата му започва през 1995 година в Ralph Lauren, след което продължава при Oscar de la Renta. Там той стига до глобален креативен директор и работи до 2003 година.

Оказва се, че освен близката си работа с Оскар де ла Рента, Липес може да се похвали и с това, че е един от първите избори на Джил Байдън. Това беше забелязано и по време на срещата ѝ с папата на 29 октомври във Ватикана.

За случая д-р Байдън избра официално облекло с класически и модерни детайли. Визията ѝ включваше текстуриран блейзър с животински щампи и пола в същия десен, облечена върху мрежести чорапогащи. За по-традиционен вид, първата дама включи и черен дантелен воал от Gigi Burris на главата си. Известен още като мантила, той е носен и от други първи дами в присъствието на папата – от Мелания Тръмп до Джаки Кенеди, Барбара Буш и други. Визията беше завършена от тъмносини токчета от Marion Parke.

Джил Байдън

Снимка: Getty Images

Според CNN, Джил и Джо Байдън са в Рим преди срещата на Г-20 в Глазгоу, която е първа за американския президент. Докато той се опитва да реши проблемите на Земята заедно с другите световни лидери, съпругата му ще посети станции на американски войници в Рим и ще се срещне с първата дама на Франция – Бриджит Макрон.

„Тя ще се срещне със студенти, ще посети няколко класни стаи и ще говори пред абитуриенти“, казва говорителката на Джил. По време на разговора си Макрон и Байдън ще дискутират ролите си като първи дами в респективните си страни. Двете дами имат и общ интерес към образованието и културата. Освен с Бриджит, Джил ще се срещне и с Мария Серенела Капело, която е съпруга на италианския министър-председател Марио Драги.

Преди всички тези официални срещи обаче, семейство Байдън поднесе специален подарък на папата. По време на срещата си във Ватикана, която продължи цели 90 минути и включваше обсъждане на забраната на абортите, Франциск получи военна монета, която преди това е принадлежала на покойния Бо Байдън, който умира през 2015 година.

Джил Байдън

Снимка: БГНЕС

Джо се пошегува, че папата трябва много внимателно да пази монетата, защото, ако при следващата му визита тя не е в него, ще трябва да купува питиета на семейство Байдън. На шегата се засмяха както Франциск, така и преводачът. „Ирландците обичат уискито“, отговори главата на католическата църква, но президентът на САЩ му отвърна, че е единственият ирландец, който не пие алкохол.

Монетата обаче не беше единственият подарък за папата. Той получи и историческо богослужебно облекло, поставено в дървена рамка от дърво от Белия дом и исторически мрамор. Дрехата се използва от духовенството за обслужване на Евхаристията и е ръчно тъкано. Датира от 1930 година и идва от архивната колекция на католическата църква „Света Троица“.

Джил Байдън

Снимка: БГНЕС

Църквата, според говорител на Белия дом, е потопена в американската история и е изиграла значителна роля в застъпничеството за премахване на робството, десегрегацията и извоюването на гражданските права от създаването си през 1787 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари