IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Амал Клуни – стилният защитник на човечеството

8 май 2022 16 30

Адвокатката по човешки права с реч пред ООН

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Амал Клуни има една от най-трудните професии в света – да защитава невинните по целия свят. И се справя блестящо.

Съпругата на Джордж Клуни по никакъв начин не му отстъпва по успехи в кариерата, като нейните могат да бъдат сметнати за много по-важни, що се отнася до бъдещето на човечеството. Тя представлява жертви на масови зверства, включително геноцид и сексуално насилие, изправяйки се срещу групировки като Ислямска държава.

Джордж Клуни

Снимка: БГНЕС

В допълнение към това, Клуни впечатлява и с избора си на стил, който е безупречен както на червения килим, така и в съдебната зала. Наскоро адвокатката показа няколко различни тоалета, подходящи за пролетта. Тя също така изнесе реч пред ООН, говорейки за войната в Украйна и какви трябва да са следващите стъпки на света.

Преди няколко дни Амал ни показа колко лесно може да променя тоалетите си само за няколко часа. Тя беше забелязана в Ню Йорк, като първоначално избра семпла бежова миди рокля, комбинирана с остри токчета и чанта на Dior. Всичко това беше завършено с тренчкот, който обикновено се смята за есенна придобивка, но е чудесен избор и за променливото пролетно време.

Амал Клуни

Снимка: Getty Images

Чантата на Dior също е част от тенденциите за тази година, като големите модели, като този, стават все по-популярни. Разбира се, трудно бихме се сдобили точно с нея, тъй като тя струва над 5000 долара. И макар че абсолютно сигурно бихме искали да имаме подобна чанта веднъж в живота си, сега се фокусирахме повече върху връхната дреха на Амал.

Тренчкотите се свързват с хладния октомврийски въздух и ние вече сме прибрали нашите. Клуни обаче ни кара да осъзнаем, че може би сме направили грешка. Тя доказа, че всичко може да бъде многосезонно, ако се чувстваме удобно в него.

Ако не друго, носенето на тренчкоти през пролетта има много смисъл. Те осигуряват достатъчно топлина, когато температурата падне, но няма да ви накара да прегреете по средата на деня, когато е над 20 градуса.

Малко по-късно Клуни излезе на вечеря, напълно променила визията си. След дълъг работен ден, Амал смени бизнес облеклото си с малко по-удобно и ежедневно. За среща с майка си Бария Аламудин в Манхатън, адвокатката избра прозрачен топ с пайети, който изтънчено показваше черния ѝ сутиен. Тя го съчета с дънки и черен блейзър. Визията ѝ беше завършена с чифт сребърни обувки, малка дамска чанта с релефна кожа и диамантени обеци.

Амал Клуни

Снимка: Getty Images

В Ню Йорк Амал не само служи като вдъхновение за следващите ни покупки, но изнесе и важна реч пред ООН. Тя говори за войната в Украйна и как това се отразява на целия свят.

„Украйна е клада в сърцето на Европа. Агресията на Путин е толкова възмутителна, че дори след предупрежденията на САЩ и дългото криминално досие на Русия, украинците не вярваха, че това може да се случи“, каза тя.

Допълни, че все още не може да осъзнае какво се случва, макар че всеки ден гледа новините и чете различни медии. „Възможно ли е хиляди деца да бъдат насилствено депортирани в Русия? Изнасилват ли се тийнейджъри на улицата пред техните семейства и съседи? Беше ли бомбардирана сграда, върху която пишеше „деца“? Цивилните в Мариупол системно ли гладуват и биват измъчвани до смърт? За съжаление, отговорът е ДА“, казва още Клуни.

През март Амал се присъедини към международната правна работна група, посветена на разследването на доказателства за военни престъпления, извършени от руските сили след нахлуването им в Украйна. Чрез това и работата на собствената ѝ фондация CFJ, която съосновава със съпруга си Джордж, тя се надява да осъди извършителите на тежки престъпления по време на боевете.

За да направи това възможно, CFJ вече има екип на място, който разследва доказателства за военни престъпления и престъпления срещу човечеството. Данните, които се събират, след това ще бъдат използвани за образуване на наказателни дела в национални съдилища по целия свят.

Амал Клуни

Снимка: БГНЕС

В същото време, стратегическият партньор на CFJ, The Sentry, разследва подкрепяната от Кремъл фирма за наемници Wagner Group, която е замесена в масови зверства в Централноафриканската република, свързани с разграбването на злато, диаманти и други ресурси, жизненоважни за опитите на Русия да сведе до минимум въздействието на международните санкции.

„Ето ни: изправени сме пред доказателства за престъпления от агресия, военни престъпления и престъпления срещу човечеството. Мирът – като войната – трябва да се води. Той не се случва просто така. И справедливостта също е нещо, за което трябва да се борим“, категорична е Амал.

Амал Клуни

Снимка: БГНЕС

Тя заяви, че светът трябва да остане фокусиран върху мира и да бъде много решителен по пътя към неговото постигане.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимна ( преди 1 година )
Лъскава нищоправеща богаташка, общи приказки и това е.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар