IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оскар Айзък е категоричен: Полите не са само за жени

5 май 2022 18 00

Актьорът показва, че нормите в модата определено се променят

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дългогодишният любимец на всички Оскар Айзък знае няколко трика, с които може да се превърне в още по-голяма звезда в социалните мрежи. Целувката по ръката на Джесика Частейн по време на филмовия фестивал във Венеция. Фактът, че подкрепяше феновете си във всеки един момент. Тениската на „Atlas Shrugged“, която го направи любимец в tumblr.

Но миналия месец, докато популяризираше минисериала Moon Knight на Disney+, той отново влезе в заглавията благодарение на много специфичен моден избор, носейки две поли в рамките на една седмица. И това е всичко, което е необходимо на Айзък, за да премине от обичайния си очарователен чар до пълноценна модна сила.

Първо, Айзък показа полата в социалните мрежи в навечерието на голямата премиера на Moon Knight. Малко разследване показва, че дизайнът е на Commission и е избран от стилиста на актьора Майкъл Фишър, като начин да покаже, че един супергерой невинаги носи костюми или панталони. За разлика от своите холивудски колеги, Айзък е по-малко рус, по-малко гадняр и по-малко склонен да се запъти към тъмната страна.

„Това е първият му проект на Marvel и той играе нетрадиционен супергерой“, казва Фишър пред Vogue. Именно затова стилистът решава да направи и по-различен външен вид, който веднага се харесва на актьора. За първия си тоалет, Айзък съчетава сива плисирана пола с кожено яке, тениска с графичен дизайн, черни чорапи и черни обувки с дебела подметка.

И за да докаже, че това не е просто случайност в модното му резюме, за официалната премиера на „Moon Knight“, Оскар облече костюм с пола от Thom Browne, като добави чорапи до коляното и боти до глезена от същата марка. Когато репортерите го попитаха дали това е килт или пола, той заяви, че филмът не е за шотландски бойци.

Оскар Айзък

Снимка: Getty Images

Вместо да избере класически костюм или комбинация от панталон и риза, Айзък реши да покаже, че нормите в модата се променят и полите вече не са строго запазени за жени. Въпреки че влиза в една от най-мъжествените вселени в Холивуд – Marvel – актьорът е готов да атакува всякакви предразсъдъци относно стила и дрехите, които уж трябва да носим, базирайки се на пола си.

Фактът, че известен актьор и пореден супергерой носи пола, не остана незабелязан. Потребителите в социалните мрежи веднага започнаха дискусия, която привлече както почитатели, така и критици на Айзък. Това очевидно по никакъв начин не го е притеснило, тъй като само няколко дни по-късно, на Met Gala, той отново атакува стереотипите. Този път обаче носеше рокля.

В кратко интервю за Vogue от червения килим, Айзък обясни избора си, наричайки външния си вид „удобен“. Въпреки че изглеждаше така, сякаш може да е само пола, дизайнът всъщност е едно цяло.

Оскар Айзък

Снимка: Getty Images

Марки като Louis Vuitton и Chopova Lowena показаха мъжки поли в най-новите си колекции, а Rick Owens, Margiela и Junya Watanabe винаги имат подобни дизайни при себе си. Освен това, все повече известни мъже обличат поли, включително Пийт Дейвидсън и Люис Хамилтън на Met Gala 2021, Хари Стайлс в рокля на Gucci за Vogue, както и музиканти като A$AP Rocky и Lil Nas X, които също притежават една-две поли в гардероба си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 1 година )