IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода – ленена рокля за горещините

31 юли 2022 16 30

Носи комфорт и държи хлад

IStockphoto

IStockphoto

Търсите ли нещо стилно и същевременно хем удобно, хем подходящо за горещините? Из магазините ще намерите какво ли не – всичко по актуалните за лятото тенденции. Но има една, на която ви съветваме да заложите в горещините – ленена рокля.

Лека, ефирна, дишаща. Такава е ленената рокля, която всяка жена трябва да има в гардероба си. На външен вид тя изглежда по-тежка и груба, но всъщност е много приятна на допир с кожата. И ще ви помогне да се чувствате по-добре на почивката на море или в дните с по-високи температури във вашето населено място.

Не си мислете, че въпросният модел рокли става само за по-възрастни жени. Ако разгледате няколко, ще забележите, че те са по-широки. Да, не всички обичат да носят такива, но именно това, че не прилепват по тялото, е предимство в жегата. А и има най-различни цветове, щампи и видове, които ще допаднат и на по-претенциозните.

Лятна мода – каква ленена рокля да изберете?

Как да се чувствате комфортно и без потни петна под мишниците в горещините? Отговорът е много просто. Изберете ленена минирокля. Ще откриете такава в актуални за лятото цветове. По-наситени, те със сигурност привличат вниманието.

Ленът е перфектното решение за оцеляване при ужасно топло време, в което няма как да отидете с къси панталони и изрязано потниче на работа. Да, дори и да сте с дънкови такива, те също носят топлина и запарват.

Ако се чудите каква ленена рокля да изберете, ориентирайте се към втален корсаж, ако сте с по-слаба фигура. Той подчертава леко, а благодарение на минисилуета на някои модели, ще създадете илюзорна представа за по-дълги крака. В случай, че сте по-едра, изберете асиметричен и леко широк модел.

Тънки или по-дебели презрамки – вие избирате. Разбира се, има и по-разкроени варианти, някои от които са с ръкави, с драперии.

Ето няколко модела, сред които ще откриете вашата ленена рокля:

1. Тип риза

С копчета по средата или не, тя прилича на по-къса риза. Има къси и леко широки колосани ръкави. А на кръста задължително е с коланче. Дължината ѝ може да бъде малко над или под коляното.

2. С широка периферия

Този модел е много ефирен. Той може да е с леки буфан ръкави или пък тънки презрамки.

От кръста надолу ленената рокля се разкроява. Иначе деколтето е по-отворено – тип лодка или v-образно.

3. Рокля тип пеньоар

Нейната кройка е такава, че с платнен колан на кръста, прилича на пеньоар или тънък халат. Тази ленена рокля може да е с широк три четвърти колан и v-образно деколте. И да е доста цветна – в един от актуалните за лято 2022 тонове.

Ето и още идеи за вашия летен гардероб:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари