IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода – пробвайте рокля върху панталон

14 март 2022 14 30

Съчетанието видяхме на подиума в Париж

IStockphoto

IStockphoto

Много известни дизайнери показаха своите идеи за пролетна мода преди дни в Париж. Там видяхме какви ли не нестандартни съчетания, сред които и една позната, която се появи още в началото на 2000 г. Става дума за носенето на рокля или туника върху панталон. И преди да кажете, че не ви допада, изпробвайте примерите, които ще ви дадем.

Все пак, както една рокля, така и подходящ панталон, винаги са идеален пример за пролетна мода. Ако заложите и на по-пъстър цвят или актуален принт, със сигурност няма да останете незабелязани. Но какво ще стане, ако ги облечете едновременно? Дори и да не сте почитатели на наслагването на дрехи, скоро ще го заобичате. А и така може да включите в стила си някои дрехи от по-стари колекции, които не бива да изхвърляте.

Всяка пролет започва с едно променливо време – точно като настроението на жените. Тъй като навън е все още студено, според експерти, съвсем спокойно може да сложите любимата си рокля. Но вместо с дебел чорапогащник, нахлузете тънък панталон. Той може да бъде с широки или тесни крачоли, от различни материи, сред които и деним.

мода, кожена

Getty

Провокирани от уличния стил на някои звезди и дефилетата по време на Седмицата на модата в Париж, много инфлуенсъри вече показват в профилите си в социалните мрежи как комбинират рокля с панталон.

Предлагаме ви няколко комбинации от рокля и панталон, които да изпробвате:

1. Дънки и тюлена рокля с набори

Тази пролет денимът от 90-те се завръща. Ето защо, ако пазите някои стари дънки, ги извадете и съчетайте с тюлена (прозрачна рокля) с набрана горна част. Под нея може да носите цветна тениска или тънка памучна блузка.

Не се притеснявайте за обувките – освен мокасини, може да заложите на бели кецове или нещо на висок ток.

2. Фино плетиво и панталон с ръб

Все пак, в началото на пролетта някои рокли от фино плетиво, все още ще се носят. Но не с чорапогащник, а с панталон с ръб.

Стилисти препоръчват да изберете монохромния вид, като роклята и панталонът бъдат в един и същи цвят. Не разваляйте комбинацията с кожен колан на кръста, по-скоро си сложете любимия синджир на врата и изберете миничантичка.

3. Розово и мандарина + животински принт

Ако пътувате из чужбина, из улиците на Лондон, Ню Йорк или пък Париж, ще видите доста смели съчетания на цветове и десени за пролет 2022. Именно такова е и следващото ни предложение – рокля и панталон в по-ярки, актуални за сезона тонове.

Както вече ви разкрихме, дрехите в стил „мандарина“ - в светло и тъмнооранжево, ще са хит в следващите месеци. Нека едното парче да е в него, а другото – в наситенорозово. Отгоре може да облечете шлифер или друга връхна дреха в животински принт.

4. Туника/по-къса рокля с кожен панталон

Време е да включите старите туники, които преди години съчетавахте с любимите черни клинчета. Ако имате някоя по-къса рокля, за предпочитане с по-шарен принт, тя също влиза в списъка за пролетна мода.

Докато туниката или късата рокля с актуален принт е шарена, отдолу сложете едноцветен панталон. Но не какъв да е, а кожен – прилепващ плътно или леко разкроен, с широки крачоли.

Ето и още идеи за пролетна мода, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари