IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Странно момиче“ – нова тенденция за лято 2022

17 юли 2022 10 30

Ето как да съчетавате много и различни парчета

IStockphoto

IStockphoto

Знаете ли какво представлява най-новата тенденция за лято 2022? Тя носи името „Странно момиче“ и определено не допада на всеки. Може да се каже, че е предназначена за онези, които имат по-нестандартен стил на обличане и могат да носят прекалено шарени обувки, дрехи и аксесоари от различен тип. Погледнат отстрани, той наистина изглежда странно и предизвиква подмятания.

Яркозелено, жълто, лилаво, виолетово, фуксия... Едва ли можете да сложите няколко парчета наведнъж във всичките тези цветове?! Или поне не смятате, че е удачно. Само че според новия тренд, това е напълно възможно. При него е позволено да обуете сандали с връзки, комбинирани с топли гети. Нищо, че навън е адска жега.

Може да се каже, че сме виждали отдавна така нареченото „Странно момиче“ по модните подиуми. И сега е време да се разходи и на улицата. Нейният начин на съчетаване на дрехите е истински културен шок за някои това лято. Може да я видите с животински принтове, каре, перли, туид и дори плетива. Всичкото това едно върху друго, а не в различните дни.

японска мода,

IStock

Какво трябва още да знаете за тази нова тенденция за лято 2022?

Макар някои да намират този стил за твърде необичаен, той също ще намери място в гардероба на много жени този сезон.

„Странният стил на момичето е силно вдъхновен от Harajuku - японския уличен стил, който възниква след Втората световна война. Той става известен през 80-те години, когато субкултурите стават по-популярни в Япония. А по-късно, още повече в края на 90-те и началото на 2000 г., бележи връх“. Това обяснява модният инфлуенсър Клоу Си.

Специалистът определя тенденцията за лято 2022 като моден феномен, ръководен от младите хора. Той е съставен от хиперженствени и експериментални силуети. Или визия, предназначена за ученичките тип бунтарки и почитателки на рейв вълната.

Според модните експерти, стилът Harajuku е доста разнообразен. Той е известен с това, че не се подчинява на конкретни правила, което позволява свободата на себеизразяването.

„Цветен, момичешки и крещящ, емблематичният стил празнува липсата на шивашки задръжки, посочва пред Агус Панцони и дава пример с много клипчета в TikTok. И сравнява тенденцията с „неограничен максимализъм“, който отхвърля ограниченията на други категорични трендове в модата за лято 2022. По думите му, неговата основна цел е откриването на личния стил, а не онова, което налагат другите.

Според модните експерти, ограниченията заради коронавируса, някои от които може би ще се върнат в края на сезона, са основната причина за поява на „Странно момиче“.

„Видяхме как популярността на алтернативната, максималистична мода расте през последните няколко години – с дигитални творци и общности, проправящи пътя за това онлайн“, обяснява Панцони.

Междувременно все повече инфлуенсъри показват, че нямат задръжки, качвайки най-различни шарени и доста странни комбинации между дрехи, обувки и аксесоари. А ние можем да добавим, че знаменитости като Девън Лий Карлсън и Бела Хадид понякога носят именно такива.

Ето и още идеи за вашия стил за лято 2022:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари