IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода – розовото е новото черно

29 юни 2022 10 30

Цветът ще владее тенденциите през следващите месеци

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Още през януари от модната индустрия обявиха зелениката за преобладаващия цвят тази година. Но 2022-а имаше съвсем други планове.

Вече преполовихме годината и спокойно можем да кажем, че модата предлага много смели, живи и ярки цветове. Сред тях са лилаво във всякакви нюанси, оранжево с акцент върху тиквените и мандаринените тонове, и наситеночервеното. Но нито един от тези три цвята не е бил по-завладяващ от розовото, което ще е на мода този сезон, а и в следващия.

Началото на тенденцията може да се проследи до дефилето на Valentino за колекцията есен/зима 2022 в Париж, по време на което модната къща представи колекция, в която преобладаваше розовата гама. Модели показваха различни нюанси, а дори Зендая носеше неоново розово от главата до петите. Тя облече двуреден блейзър върху блуза с дълбоко V-образно деколте и панталони в тон и бродирани с флорални апликации. Малко след това от Warner Brothers пуснаха първия поглед към предстоящия филм за Барби, в който Марго Роби сияе зад волана на яркорозов кабриолет.

Зендая Гети

Снимка: Getty Images

Сега розовото е навсякъде и във всякакви нюанси, а знаменитостите не могат да му се наситят. Ванеса Хъджинс носеше розов комплект по време на ваканцията си в Рим, а Хейли Бийбър избра цвета за ежедневните си задачи, обличайки розова минирокля под овърсайз блейзър. Дуа Липа също влезе в тенденцията по време на турнето си Future Nostalgia, а Ким Кардашян се превърна в кукла Барби с помощта на Balenciaga.

Тъй като розовото ще бъде цветът на лятото, предлагаме ви няколко идеи за включването му в гардероба ви

Розово Барби

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbie (@barbie)

Куклата Барби се свързва с множество тоалети, но най-запомнящите се винаги са били в розово. С напредването на снимките на филма „Барби“ и кадрите, които постоянно виждаме от снимачната площадка, розовото отново набра популярност. Тук цветът е в по-светлата гама, по-нежен към кожата и придава лека романтична нотка.

Розова дъвка

Джесика Частейн

Снимка: БГНЕС

Ако розовото Барби ви се струва твърде ярко, то трябва да изпробвате нюанса „розова дъвка“. Той е доста по-светъл от предния, но отново е в розовата тенденция. Роклята на Джесика Частейн е перфектният пример за това, като придава едновременно елегантност, стил и нежност.

Маковорозово

мода, розово,

Снимка: Getty Images

Макар да си мислите, че навлизаме в оранжевата гама, все още сме в розовия свят. Маковорозовото е един от нюансите, които леко объркват аудиторията, карайки я да се чуди точно кой нюанс гледа. Това придава още повече загадъчност на облеклото и привлича повече внимание към него.

Яркорозово

Виола Дейвис

Снимка: Getty Images

Яркорозовото е задължителният цвят за почти всяко лято, но ще бъде особено популярно през тази година. С вдигането на температурите, стилът ни става все по-шарен и ярък, като розово, червено, синьо, жълто и оранжево присъстват в почти всеки наш тоалет. Изберете повече розови дрехи за тази година и със сигурност няма да сбъркате.

Ягодоворозово

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maude Apatow (@maudeapatow)

Не само, че тази версия на розовото е страхотна за включване в гардероба ви, това е ласкателен нюанс, който виждаме в различни категории грим, включително руж и червило.

Бебешкорозово

Ел Фанинг

Снимка: Getty Images

Много светло, не се набива на очи, но в същото време е елегантно. Така бихме описали бебешкорозовото, което е подходящо за всеки, който не обича да бъде в центъра на вниманието. Спиращият дъха цвят беше избран от Ел Фанинг за фестивала в Кан, доказвайки че ще бъде един от основните за това лято.

Розова роза

розово, мода

Снимка: Getty Images

Този сладък нюанс е по същество златната среда – не твърде тъмен, но не и твърде светъл. Това го прави лесен за смесване с куп различни цветове – от яркозелено до черно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари