IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бандана – как да я носите за лято 2022?

3 юли 2022 13 30

Аксесоарът още е на мода

IStockphoto

IStockphoto

Бандана – какво се сещате, когато чуете това? Някои веднага свързват думата с кърпите за глава. Други пък смятат, че това е вид шал. Всъщност, този аксесоар идва още от 18-ти век. От тогава до сега, много хора го ползват за своя външен вид.

Може да се каже, че бандана е вид кърпа в конкретен цвят, украсена с шарки в бяло и черно. Нейното предимство е, че внася разнообразие в стайлинга, като се носи по няколко различни начина.

Бандана – видове

Има три основни. Така наречената Bandana square, която има квадратна форма, е именно за главата. И прилича много на тези, които нашите баби имат в скрина. Но принтът по нея е по-различен. След това идва ред на бандана шал (Bandana tubular), който е с триъгълна форма или просто се сгъва на две, за да стане в такава. И последният вид – бандана с ушички (Bandana earloops), който е един по-съвременен вариант. Представлява лента за глава с две стърчащи парченца, приличащи на уши.

Не си мислете, че само младежите и рокерите носят бандана. Всеки, който се стреми към кежуал стил, може да притежава аксесоара и да го ползва ежедневно. Особено лятото, когато разнообразието на дрехи и цветови гами е голямо.

бандана, двойка,

iStock

Как да носите бандана това лято?

Ако косата ви е по-мазна и нямате време да я измиете, може да я оформите чрез бандана. Сгънете банданата така, че да я вържете и ползвате вместо лента или диадема за глава. Освен това, с нея може да укротите непокорните кичури и те да не ви падат в очите, докато работите.

Друг вариант е да покриете главата с вашата бандана и така да прикриете несъвършенствата. Все пак този стил се завърна и бе показан на модните подиуми наскоро.

Обикновен възел

бандана, прическа,

iStock

Просто разрешете косата си с четката или с гребена. Може да вдигнете горната част назад или да разделите на път по средата, като отгоре поставите банданата и я завържете отпред.

Ако искате по-небрежна прическа, просто вържете гривата си на опашка и отгоре направете обикновен възел с банданата. Може и да извадите и оформите краищата така, че да стърчат като ушички.

Можете и да направите възел с аксесоара, ако е по-тънък. Той трябва да е по средата, за да го ползвате вместо лента за коса, която да завържете допълнително на тила, под кичурите.

Байкърски стил

бандана, кърпа

iStock

Някои го наричат така, защото много велосипедисти или хора, които предприемат дълги пътувания, си връзват банданата по този начин. И тя покрива главата им. Това едновременно защитава косата от замърсявания, слънце, но и има по-стилен вид.

Ако имате квадратна бандана, просто я сгънете наполовина, поставете я на главата си, разменяйки и връзвайки краищата ѝ.

Панделка с бандана

За този вид прическа за лято 2022 ще ви трябва по-дълга бандана. Тя трябва да е от подходяща материя, за да стане хубава панделка. Може да начупите леко косата или пък да направите небрежен кок.

Вържете банданата така, че да се получи панделка. Косата може да е пусната или прибрана.

Бандана чокър

бандана, момиче,

iStock

Сгънете банданата на две части. Ако пък имате триъгълна, няма нужда. Увийте около врата, комбинирайки я с едноцветна тениска.

Вържете двете краища на аксесоара на врата, като леко ги приберете под нея, за да не стърчат.

Ако желаете, сгънете плата така, че да се получи лента с ширина 3-4 пръста. После го вържете на врата. Така ще получите по-дебел чокър.

Ето още едно видео, в което ще видите посочените примери по-нагледно:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари