IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода: Кърпите за глава се завръщат

9 април 2022 13 30

Те са продължение на тенденцията „Бабушка“

IStockphoto

IStockphoto

Все повече жени търсят идеи за пролетна мода. С повишаването на температурите е време за нови находки из магазините. Но освен новите тенденции, на които да заложат, могат да се върнат към някои добре познати от предишни сезони. Така например кърпите за глава, които носехме като тийнейджъри, отново са актуални. Само че този път няма да търсим само бандани, ами ще заложим и на по-елегантни модели. Всички те са естествено продължение на тренда „Бабушка“, който наблюдавахме през 2021-а.

Много от световноизвестните марки показаха при представянето на колекциите си, че кърпите за глава също попадат в графата пролетна мода. Освен от обикновен памучен плат, на дефилетата видяхме сатенени и дори кожени модели. Не всички от тях се поставят като забрадките на нашите баби – със завързване под брадичката, а с панделка на тила или с увиване около врата. Зависи с какво са съчетани.

Versace, Biagiotti, Max Mara, Ferragamo, са част от брандовете, в чиито колекции за пролет/лято 2022 има кърпи за глава.

кърпа за

БГНЕС

Пролетна мода: какви кърпи за глава има?

Трябва да знаете, че освен традиционните квадратни модели шалове, има и триъгълни кърпи за глава. Дали ще сгънете големия на две или ще ползвате по-малкия, важното е да сте в крак с пролетната мода. Освен върху косата, те стават за поставяне и на врата.

Копринените шалове с различни принтове, забелязани още в ревютата на Dolce & Gabbana миналата пролет, са класика. А ако ги вържете под брадичката, то имате актуалния аксесоар „Бабушка“. Наименованието на въпросната забрадка идва от шаловете на рускините (с цветя), които те връзват по същия начин.

Според експертите по пролетна мода, тези елегантни шалове ще се увиват и около врата, в комбинация със стилни рокли или шлиферите за сезона.

Versace, например, дава идея на дамите, които обичат по-ежедневни визии. Ако те не харесват копринена кърпа за глава, могат да комбинират коженото си яке с триъгълник за глава от същата текстура.

Кърпите за глава за по-спортно ориентираните визии трябва да са от по-колосани или шушлякови материи, за да стоят по-добре, след като се вържат. Тоест... задължително е краищата да стърчат настрани, а не да падат свободно надолу.

кърпа за

IStock

Банданите в червено, черно и синьо – с принт в бяло и черно, никога няма да ни омръзнат, затова не ги изхвърляйте.

Пролетна мода – с какво да съчетаете кърпите за глава?

Един такъв аксесоар е чудесно допълнение към вашата прическа. Дори някои стилисти съветват да го ползвате, когато косата ви е по-мръсна или с израснали от боята корени. Слагате го отгоре и забравяте за притесненията! Също така, за да изглеждате по-добре, може да извадите по два кичура от двете страни на челото. Друг вариант е да ги сплетете на така наречените антенки.

Перфектно съчетание за пролетна мода е и кърпа със слънчеви очила. По-ефектни ще са тези с по-дебела и тъмна рамка. Или пък такава, съответстваща на цвета на аксесоара. Може и очилата да са с тотално различен нюанс – като акцент във вашата визия.

По-обемните обеци, състоящи се от няколко висящи елемента, също стават за една кърпа за глава, например копринена, с много шарки. Тогава трябва да вържете аксесоара по-назад, заедно с косата, като не покривате ушите с него.

Едноцветната кърпа в по-тъмен цвят отива на гащеризон или рокля във флорален принт – също част от пролетна мода 2022. Освен изчистените модели, има и такива, чиито краища са с дребни драперии, мъниста и други декорации.

Ето и още идеи за пролетна мода, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари