IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети - как да носите различните видове блейзър

11 юли 2022 12 30

За променливото време през лятото, това е най-добрата връхна дреха

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Който е казал, че диамантите са най-добрият приятел на жените, очевидно не е притежавал блейзър. Освен че са много по-достъпни от искрящ камък, блейзърите са основна част от гардероба, която може да се използва както в ежедневието, така и в работна среда. 

И така, какво прави блейзърите толкова страхотни? Тяхната гъвкавост, например. Но не е само фактът, че те могат да допълват различни тоалети, но и това, че има различен тип блейзър за почти всеки моден лексикон. Според стилистката Синди Конрой, всеки блейзър представлява различна идентичност. Затова, когато пазарувате дрегата, е важно да се запитате какъв човек точно искате да бъдете в този ден. 

"Ако сте в настроение за смелост и шик, изберете къс, овързайс или кожен блейзър. Ако вашият стил е по-класически, вземете друредно закопчаване, наметало или сако с пеплум", казва Конрой пред InStyle. 

Тъй като времето навън е доста променливо напоследък, една връхна дреха никога не е излишна. За да не бъде твърде тежка за носене и да ни причинява неудобство, блейзърът е идеалната опция за прохладните летни вечери и сутрини. 

Как да изберете правилния блейзър?

На първо място искаме да кажем, че така наречените правила за "тип тяло", въведени от модната индустрия са остарели и неуместни. Стилът не познава граници и вие също не трябва да се поставяте в рамки, особено когато става въпрос за избор на дрехи и съставяне на тоалети, които ви карат да се чувствате невероятно. 

Конрой казва пред InStyle, че изборът на правилния блейзър често се свежда до пропорциите и уникалните контури на вашето тяло. Вслушайте се във вътрешния си глас и всичко останало ще си дойде на мястото. Например, подплатените и структурирани блейзъри създават перфектни линии за балансиране на тесните рамене, но ако сте по-широки в горната част и не искате да подчертавате тази част от тялото, трябва да се насочите към друг модел. 

блейзър istock

Снимка: iStock

Конрой споменава, че раменете на блейзъра трябва да стоят там, където свършва естественото ви рамо. Ако шевът се намира по-горе или по-долу, не купувайте дрехата. И помнете, ако избраният от вас блейзър стои перфектно на раменете, но е твърде свободен или дълъг в ръкавите, шивачът е най-добрият ви приятел. 

Как да носите различните видове блейзъри

Традиционен

Какво е: Класическият блейзър е това, което Конрой нарича "гоблен на всеки добър гардероб". Отличава се с дълъг силует и структурирана форма. Въпреки че прилича на официално сако, дрехата може да се облича за официални или ежедневни поводи. По дължина се простира до бедрото, а по отношение на цветовата палитра вариантите са безкрайни.

блейзър гети

Снимка: iStock

Как да го носите: Има няколко начина, по които да носите традиционен блейзър, но имайте предвид, че начинът, по който го носите трябва да отразява вашето лично усещане за стил. За класически, спретнат вид, стилистката Линдзи Флорес казва на InStyle, че няма да сгрешите, ако облечете блейзъра със свежа риза, дънки и многопластови огърлици. 

Къс 

Какво е: Скъсеният блейзър е по-късият аналог на традиционната версия. Стигайки точно под бюста и направен с минимално количество плат, той е чудесен вариант за допълнение към ежедневния ви стил. 

Как да го носите: Ако можете да намерите подходяща пола, Конрой съветва да я използвате. Според нея, всеки ще ви забележи, ако носите подобен комплект. Но, ако искате нещо по-небрежно, Флорес препоръчва да облечете късия блейзър върху тениска, която е прибрана в дънки с висока талия, след което да завършите визията с токчета.

Овърсайз

Какво е: Рязък контраст с изрязания блейзър, овърсайзът е точно това, което си мислите - ултра дълга, просторна версия на традиционния модел. Той се отличава с широки рамене, като много хора го свързват с мъжката мода, но съвсем спокойно може да се намери и в дамската секция. 

Как да го носите: За да създадете красив вид, съчетайте овърсайз блейзъра с корсет, панталони с широки крачоли и привличащи вниманието аксесоари, като масивна огърлица. Ако вашият стил е малко по-небрежен, може да облечете връхната дреха върху тениска, панталон и маратонки. 

Наметало

Какво е: Конрой описва блейзъра тип наметало като "секси сестра на традиционната версия". Отличава се с не толкова фини разделени ръкави и дефинирани рамене. Според Конрой, това добавя артистичен акцент към увереното обличане. 

Как да го носите: Въпреки че бихме препоръчали да го носите с клин, за да запазите финия сексапил, има множество начини да носите този тип блейзър. Може да облечете панталони или широки дънки с вталена риза и обувки на ток или ботуши.

Блейзър с пеплум

Какво е: Това е традиционен блейзър, който обаче се отличава с колан на талията, придаващ на притежателя си фигура на пясъчен часовник.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Как да го носите: Блейзърите с пеплум имат много различни начини за включване в личния ви стил. Може да ги съчетаете с дънки и обувки с остър връх, както и с пола и токчета.

Двуреден блейзър

Какво е: Двуредният блейзър има структурата на традиционен модел, но с обрат. Той променя играта, включвайки копчета от двете страни, както и с широки припокриващи се предни ревери. 

блейзър Гети

Снимка: Getty Images

Как да го носите: Лесно е на вкарате блейзъра в официалния си гардероб, но Конрой и Флорес са съгласни, че двуредният блейзър е създаден за уличния стил. Комбинирането му с памучни къси панталони с висока талия би било идеално за лятото. Също така, изборът на ретро тениска и дънки никога няма да ви изневери. 

Тип рокля

Какво е: Уникален ансамбъл, блейзърите тип рокля са типичното облекло за летните вечери. Вдъхновени от мъжката мода, женствената нотка на този изящен дизайн може да се носи в офиса, на среща или на вечеря с приятели. Някои модели идват с колан или стегнати на талията, други пък включват дължина като сако на смокинг и вталеност.

блейзър istock

Снимка: Getty Images

Как да го носите: Флорес съветва да добавите боти на висок ток, но изборът на обувки наистина няма граница. Токчета, равни обувки, маратонки - каквото и да е. Те трябва да отговарят на цялостната атмосфера, която искате да излъчвате.

С колан

Какво е: За стегната талия и остър, костюмиран външен вид, има блейзъри с колан. Тази вариация е по същество класически блейзър с колан, поставен над талията. Според Конрой, този многопластов детайл придава незабавен ефект. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nena Evans (@nenaevans)

Как да го носите: Съчетаването му с лятна рокля и дълги обеци ще бъде идеално за лятото. Според Флорес, дрехата изисква страхотна обувка на ток или ботуш, за да бъде завършен външния вид. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари