IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дънкови гети – нова мода за есен 2022

3 септември 2022 13 30

Много звезди вече насърчиха рециклирането

Pexels/ Ron Lach

Pexels/ Ron Lach

Дънкови гети или крачоли, са онова, което ще присъства в гардероба на много жени в Европа и САЩ за есен 2022. Тръгнали от странните тенденции, появили се в Instagram и TikTok, те бързо завладяха стила на много известни певици, актриси и модели. С тях, освен в крак с модата, те насърчават и рециклирането сред своите последователи в социалните мрежи.

След торбестите панталони, овърсайз якетата и прозрачните чанти, идва ред на въпросните гети, които всеки от вас може да си направи у дома. Трябва само да има чифт по-стари дънки с широка долна част, която да отреже и приспособи – дали върху кецове, ботуши или кубинки.

Може да се каже, че въпросният тренд започна да се харесва в средата на лятото. След като Джулия Фокс – бившата на Кание Уест, неведнъж показа, че може да прекрои старите си дънки по какви ли не начини, все повече дами я последваха. А и някои известни дизайнери вдъхновиха нейни колежки да изпробват якета, рокли, поли и топове, съшити от отделни деним парчета.

@samimiro LIVE NOW! “LEFTOVERS“ our first ever accessory collection @samimirovintage #sustainablefashion #fyp #WomenOwnedBusiness #upcycling #samimirovintage #samimiro ♬ About Damn Time - Lizzo

Модерни за есен 2022 – с дънкови гети

Точно както нашите майки носеха плетени гети преди години, така и ние може да се сдобием с въпросния аксесоар. Само че той ще бъде по-скоро за украса. Те ще бъдат от рециклиран деним, който се появи още през януари тази година, за да остане за по-дълго в гардероба ни.

Много инфлуенсъри показват как не изхвърлят своите стари дънки. Вместо да ги сложат в коша, те взимат ножица и режат всеки крачол някъде на нивото на коляното. После слагат белите маратонки и отгоре – гетите. Някои накъсват и обръщат на обратно.

@bypalomamaria pro tip: steal your mans jeans #pinterestfashion #diy #legwarmer #fashiontiktok ♬ Vegas (From the Original Motion Picture Soundtrack ELVIS) - Doja Cat

Но като че ли най-голямата мода с дънкови гети, разпространяваща се в TikTok, е да носите къси панталони или рокля, в комбинация с кожени ботуши. И именно върху тях да разположите гетите от деним. Те трябва да са достатъчно широки, за да може да ги поставите върху въпросните есенно-зимни обувки. Някои ги причисляват към стила „каубойско момиче“.

Макси роклите от деним в стила на Жан-Пол Готие и неговата колекция за есен 2022, както и дънковите горнища с рисунки и апликации, ще паснат идеално на въпросните аксесоари за крака.

Ако все още пазите чифт стари дънки в шкафа, може да изрежете крачолите им и да ги разходите из улиците на града при първия удобен момент. А тъй като температурите навън вече са по-ниски, нищо чудно да е още утре.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари