IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Бланшет цъфти на червения килим във Венеция

2 септември 2022 18 00

Кой казва, че цветята са само за пролетта

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Бланшет знае някой и друг трик, с които да привлече вниманието към себе си. Последното доказателство? Визията ѝ за филмовия фестивал във Венеция.

От 30 август звездите от киното и модата се събират в Италия, за да станат първите зрители на някои от най-обещаващите филми за тази и следващата година. Често от фестивала излизат претенденти за „Оскар“, а сред премиерите този сезон са „Блондинка“ с Ана де Армас, „Не се тревожи, скъпа“ с Хари Стайлс и Флорънс Пю, „Бял шум“ с Дон Чийдъл и Адам Драйвър и много други.

И докато ние търпеливо чакаме да прочетем отзивите от критиците, звездите радват очите ни с прекрасни тоалети на червения килим. Един такъв беше носен от Кейт Бланшет, която очевидно е решила да пропусне следващите два сезона и директно да посрещне пролетта.

Кейт Бланшет

Снимка: БГНЕС

Актрисата прикова вниманието към себе си, обличайки черен гащеризон, който беше всичко друго, но не и обикновен. Като една истинска модна икона, Бланшет избра дизайнерите от модна къща Schiaparelli, които създават прекрасен тоалет, подходящ по-скоро за пролетта, отколкото за есента. Въпреки объркването на сезоните, ние приемаме стила с отворени обятия и го класираме на челно място сред тоалетите, които видяхме досега във Венеция.

Разхождайки се по червения килим преди премиерата на предстоящия си филм „Тар“, Бланшет беше абсолютно зашеметяваща в почти изцяло черния ансамбъл. Докато гащеризонът без презрамки със сигурност беше шикозен сам по себе си, видът с широки крачоли беше издигнат още по-високо с набор от яркожълти, сини и бели цветя, които сякаш цъфтяха директно от корсета. Семпли обеци и чифт черни обувки на платформа допълваха визията на Кейт, а русата ѝ коса беше оформена на фини вълни и заметната на една страна.

Това обаче не е единственият тоалет във Венеция, с който Бланшет привлече вниманието.

Кейт Бланшет

Снимки: БГНЕС

Преди да се качи на червения килим, тя присъства на пресконференция за филма си, носейки небесносин костюм с панталон от Roskanda. Визията включваше плисирани панталони и овърсайз топ с черни графични линии, които добавяха ръб и атмосфера на ар деко.

Драмата „Тар“ на Тод Филд беше аплодирана в продължение на шест минути, като публиката в киното Sala Grande е крещяла „Браво“ от местата си. Variety пише, че Бланшет се поклонила до земята, а аплодисментите станали още по-силни и бурни. Когато овациите приключили, актрисата, която се разчувствала от оказаната ѝ чест, казала „Хайде да пийнем нещо!“.

Според критиците, работата на Бланшет в „Тар“ е една от най-добрите за тази година, като най-вероятно ще ѝ донесе девета номинация за „Оскар“. Тя вече има две статуетки – за „Авиаторът“ и „Син Жасмин“.

Филмът бележи и завръщането на Тод Филд след 15-годишна почивка от Холивуд. Казва, че написал сценария специално за Кейт Бланшет. Историята разказва за измисления живот на първата жена диригент на голям германски оркестър. В интервюта преди премиерата, актрисата говори за важността на показването на динамични гей герои на екрана.

„Изобщо не мислех за пола на героинята или нейната сексуалност. Точно това ми харесва във филма. Това е човешки портрет и мисля, че може би сме достатъчно узрели като хора, за да можем да гледаме филми като този и да не го превръщаме в новина. Просто е“, категорична е Бланшет.

„Тар“ трябва да излезе по кината на 7 ноември.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари