IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралско наследство: Кой ще получи тоалетите на кралицата?

28 септември 2022 12 30

Ето къде ще отидат дрехите на Елизабет II

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

С кончината на кралица Елизабет II, целият свят е в траур, линията на наследяване се измести и всички се чудят какво ще се случи по-нататък с кралското семейство, включително кой ще получи богатата колекция от бижута и дрехи на монарха. Въпреки че няма официален протокол за всеки отделен тоалет в гардероба на Елизабет, има няколко улики за съдбата на вещите ѝ въз основа на това какво се е случвало в миналото.

Според Брайън Хоуи, автор на Not In Front of the Corgis, кралицата редовно давала старите си дрехи на своите стилисти. След това те самите решават дали да запазят тоалета, да го носят, или да го продадат. Единственото правило било, че при продажба не трябва да се съобщава, че дрехата е на Нейно Величество. Етикетите се премахват, за да се гарантира, че никой не може да свърже нещата с Бъкингамския дворец.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Що се отнася до бижутата, Бижутата на короната на Обединеното кралство са 142 кралски церемониални предмета, съхранявани в Лондонската кула. Те остават част от кралската колекция и се предават на следващия монарх.

Въпреки това Елизабет има повече от 300 броя в личната си колекция, включително 98 брошки, 46 колиета, 37 гривни, 34 чифта обеци, 15 пръстена, 14 часовника и пет висулки. Всички те са ѝ подарени от гостуващи държавни глави и са носени от нея по време на официални поводи. Освен ако кралицата не остави ясни инструкции, не е известно какво ще се случи с всяко едно бижу.

Изглежда обаче, че един артикул от нейната колекция вече е притежание на Кейт Мидълтън. На 14 септември принцесата на Уелс беше снимана с една от брошките на покойния монарх, докато присъстваше на служба в чест на кралицата в Уестминстър Хол. Елизабет първоначално носи бижуто във формата на лист, което включва както диаманти, така и перли, когато посещава Сеул през април 1999 година.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Това обаче не беше първият път, когато Мидълтън носи бижута, подарени ѝ от член на кралското семейство, като дори носеше чифт перлени обеци на принцеса Даяна на 14 септември. Според Marie Claire, Даяна изрично е заявила приживе, че иска нейната лична колекция от бижута да бъде предадена на бъдещите съпруги на синовете ѝ.

„Бих искала да разпределите всичките ми бижута към колекции, които ще са притежание на моите синове, така че техните съпруги да могат своевременно да ги носят или да ги имат. Оставям точното разпределение на бижутата на вашето усмотрение“, написала принцесата в писмо. Освен перлените обеци, Кейт Мидълтън притежава и годежния пръстен на Даяна, а Меган Маркъл има два диаманта от колекцията на покойната лейди Ди.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Сегашната принцеса на Уелс също така наскоро носеше и емблематичните перли на кралица Елизабет II. Тогава тя и принц Уилям бяха домакини на обеден прием в Бъкингамския дворец.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари