IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенни якета – трите най-добри модела за сезона

24 октомври 2022 16 30

В последните слънчеви дни е време да помислим и за наближаващия студ

Снимка: iStock

Снимка: iStock

По принцип не съм човек, който обича студеното време. Не обичам да се навличам, да треперя по улиците, да ме вее студен вятър и да ме вали проливен дъжд, от който по никакъв начин не мога да се спася. Единственото нещо, което може би харесвам на студеното време е снегът, но да го гледам от прозореца на топла стая с чай в ръка.

Но независимо от моите предпочитания, студените месеци вече са тук, макар тази седмица да е изпълнена с високи температури. Циганското лято ни дава прекрасната възможност да се подготвим подобаващо за есента и зимата, зареждайки се с необходимите блузи, панталони и якета. Именно за последното ще говорим днес.

Колкото и да не обичам да се навличам, има нещо привлекателно в есенните якета. Палтата, блейзърите и кожените модели придават на цялостната визия завършен вид и ме карат да се усмихвам на себе си в огледалото. Това е и втората, но и последна, причина да очаквам студеното време. Топлите и стилни връхни дрехи са едно от малкото неща, които ме правят щастлива в следващите месеци.

Говорейки за якета, напълно разбирам ситуацията, когато човек не може да избере правилното за себе си. Всяка година тенденциите се сменят, което налага и тотална промяна на гардероба ни. Не само че трябва да следим какво е модерно днес, но също така да разшифроваме и как да го включим в собствения ни стил. Задача, която често ни се струва непосилна, но всъщност не е толкова невъзможна.

Според модни експерти, тази година, както в последните две, всичко се върти около носталгията. Освен че пандемията ни накара да си спомняме за безгрижните времена на отминали години, все повече хора търсят начин за създаване на по-устойчив на времето стил. По този начин се намалява както постоянната инвестиция в нови дрехи, така и въглеродния отпечатък, който модната индустрия оставя в природата.

Половата неутралност и приобщаването също са основна тема в създаването на нови дизайни, като думичката „унисекс“ все повече присъства в описанието на дрехите. Тя ще бъде и на фокус при връхните модели този сезон, като марките се стремят да предлагат на пазара все по-голям набор от размери, цветове и стилове.

Но какво точно да носим тази есен? Има ли якета, които са неподвластни на времето и ще са модерни както тази, така и следващата година?

Отговорите на тези въпроси ви даваме по-долу.

Кожени якета

Според модни експерти рокерските якета или иначе казано кожените модели са най-привлекателни за младежите, подкрепяйки тенденциите от 90-те и началото на 2000-те години. Това е артикул, който остава на фокус през различните десетилетия, като всяка година може да го видите на пазара под една или друга форма.

По време на есенно-зимните дефилета за тази година, Versace и Marni бяха марките, които показаха кожени модели в колекциите си. Те обаче не заложиха на класическото черно, кафяво или бежово, а се насочиха към по-светли и ярки цветове, контрастиращи на мрачното есенно време.

Тренч

Тренчкотите са друга класика, която трябва да притежавате в гардероба си. Моделът е вечен и може да се съчетае с всичко – от панталон до коктейлна рокля. Точно затова якето се харесва сред всички възрасти, защото може не само да създаде стилна визия, но и значително намалява дрехите, които носите отдолу.

Бомбър

През последните няколко сезона популярността на бомбър якетата е нараснала и това се дължи на факта, че нетрадиционните стилове са били и продължават да бъдат на мода в социалните медии. Феновете тук се увеличават и заради факта, че моделът е подходящ за всеки, като рядко може да се различи мъжкото от женското.

За да научавате още новини от света на модата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари