IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мос, Кейти Холмс и Бела Хадид диктуват: Рокли с качулки са хит на червения килим

20 ноември 2022 13 30

По примера на звездите, които налагат тенденцията

Getty Images

Getty Images

Роклите с прекрасни качулки са новият хит на червения килим. Звезди като Кейт Мос, Бела Хадид и Кейти Холмс се появиха в такива тоалети в последните седмици и предизвикаха доста коментари и овации.

Въпросните рокли с качулки не само привличат вниманието заради театралния си стил, но и дамите в тях успяват да изглеждат невероятно секси. Тази тенденция стана популярна преди много години, като беше налагана от певица, родена в Ямайка, а именно Грейс Джоунс. Преди да стане световноизвестна певица, Грейс е била модел, а нейният авангарден стил винаги е бил крачка напред, което я превръща в муза за много дизайнери през 80-те години.

Миналата седмица, за да връчи наградата за моден новатор на своя приятел Антъни Вакарело, Кейт Мос облече маслиненозелена рокля на Saint Laurent с тънка качулка, която покриваше тила ѝ. 48-годишният супермодел носеше видимо черно бельо под роклята си, а стилният ѝ външен вид беше допълнен с големи обеци, кристално колие и множество гривни.

Кейт Мос

Снимка: Getty

За времето си, прекарано в Катар, Бела Хадид отдаде почит на своите предци (баща ѝ е от Палестина), прикривайки косата си, като същевременно подражаваше на класическия холивудски блясък. 26-годишната моделка присъства на церемонията по награждаването на Fashion Trust Arabia Prize 2022 в Националния музей на Катар на 26 октомври, облечена във винтидж визия, взета от колекцията на покойния тунизийски дизайнер Azzedine Alaïa за есен/зима 1986 г.

Нейната черна трикотажна рокля се отличаваше с дълги ръкави, асиметричен подгъв и елегантна качулка. Именно Грейс Джоунс обичаше да носи тоалети на Azzedine Alaïa, който създаде много от най-емблематичните ѝ визии, включително характерните ѝ рокли с качулки от филма за Джеймс Бонд A View To A Kill.

Азедин създаде много от най-емблематичните визии на Грейс, включително характерните ѝ рокли с качулки от „A View To A Kill“. Грейс моделира преливаща розова рокля с качулка и силует на бандажна пола за шоуто на висшата мода Alaïa пролет/лято 86.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella ? (@bellahadid)

За появата на Бела на галавечерта Emerge и благотворителния търг на живо, организиран от Наоми Кембъл в партньорство със Sotheby's, мис Хадид носеше бляскава визия на Schiaparelli. Червената рокля с качулка (на основната снимка) е част от колекцията на италианската марка пролет/лято 2023.

Сестрата на Бела – Джиджи Хадид пък наскоро дефилира с рокля с качулка в ревюто на Versace пролет/лято 23, в рамките на Седмицата на модата в Милано.

Джиджи Хадид

Снимка: Getty

Лори Харви излъчваше сексапил на галавечерта Baby2Baby 2022 в Западен Холивуд, Калифорния на 12 ноември. 25-годишният модел носеше спортна, прилепнала рокля Off-White с по-тъмни бели петна, стратегически разположени по роклята, за да прикрият интимните ѝ части. Качулка и ръкавици допълниха драматичната ѝ визия.

Лори Харви

Снимка: Getty

На 14 септември 43-годишната актриса Кейти Холмс присъства на шоуто на Том Форд за пролет/лято 2023 г., закриващо Седмицата на модата в Ню Йорк. Бившата съпруга на Том Круз носеше черна рокля с емблематична качулка, изработена от американския дизайнер.

Кейти Холмс

Снимка: Getty

Моделът Амбър Валета също черпи вдъхновение от Грейс Джоунс на наградите за иноватори на списание WSJ 2022 в рокля с качулка и слънчеви очила, характерна визия на емблематичната певица.

Амбър Валета

Снимка: Getty

Алесандра Амброзио също се появи в оригинален тоалет с качулка в черен цвят. Красивата бразилка носеше гащеризон на Jean Paul Gaultier Couture с подчертани рамене на 11-ата годишна галавечер на LACMA Art + Film по-рано този месец.

Амброзио

Снимка: Getty

На 7 ноември 22-годишната млада звезда Адисън Рей присъства на наградите CFDA Fashion Awards за 2022 г. в Casa Cipriani в Ню Йорк, демонстрирайки уменията си за стил – облечена според най-новата тенденция.

Адисън Рей

Снимка: Getty

Актрисата Теса Томпсън се появи в мрежест тоалет с качулка на 79-ия Международен филмов фестивал във Венеция през септември.

Теса Томпсън

Снимка: Getty

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари