IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мото стил в гардероба – какво да носите?

28 ноември 2022 10 30

Бела Хадид впечатлява с кожено яке

IStockphoto

IStockphoto

Мото стил – знаете ли какво представлява? Тази есен много известни личности показаха, че кожените якета с цветни парчета, каквито притежават мотористите, са доста актуални. Но освен тях, има много други модели, които спадат във въпросния стил.

Гръндж, ретро, но и същевременно елегантни са дрехите от кожа, които може да включим в ежедневния си стил, смятат модни експерти.

„Появява се естетика, която е съчетание на спортното облекло и луксозното, и почти чувствам, че мото якето е този хибрид“, казва Даниел Гуизио, собственик и дизайнер към лейбъла на Бела Хадид. Именно моделът се появи наскоро с кожено яке, вдъхновено от екипировката на състезателите във Формула 1.

Мото стилът се прокрадна още по време на Седмицата на модата в Париж. Тогава Chloé и McCartney показаха страхотни кожени гащеризони. И макар да има още много подобни парчета, някои анализатори на пазара са на мнение, че инфлуенсъри обикалят из магазините за втора употреба. И след ново зареждане намират уникални находки като якета за мотористи, кожени панталони в различни цветове, а понякога и корсети.

Мото – стара тенденция, проправяща си път в наши дни

Според модните експерти, много жени обожават да обикалят по намаления, но и следят актуалните тенденции. Тъй като мото стилът не е от наши дни, а по-скоро стара тенденция, днес тя се завръща, за да я преосмислим по нов начин. И завладява както магазините в молове, така и по-малки бутици и места, където предлагат дрехи втора ръка.

„Въпреки че якето за мотоциклет изглежда супер модерно в момента, чувствам, че е тук, за да има още много различни вариации на неговия стил“, обяснява Даниел Гуизио. Според него кожените дрехи са нещо като допълнение към основната визия.

„Тенденцията на мотоциклетистите винаги ще бъде вечна, защото имате набор от хора, които винаги харесват тази естетика“, прогнозира дизайнерът.

Есен 2022 – кой модел яке се завръща?

Дънково яке – 5 идеи, с които ще впечатлите през пролетта

Кожено яке – 6 начина да го включите в есенния си тоалет

Какви дрехи в мото стил да носите?

1. Яке

Моделът, предназначен за състезатели, е ушит от черна кожа, украсен с още няколко цветни парчета. Постепенно той заменя по-дългото яке, което този сезон трябва да приберем. И носи ретро кожен силует на една спортна визия.

Освен цветни парчета, по мото якето може да има каишки и катарами.

2. Кожени панталони

Закъде без тях? Те са една класика, която сякаш няма да остарее и винаги ще се търси. Освен модели с широки крачоли, има и други, които са по-спортни – с цветни конци, вериги и дълбоки джобове.

2. Миниполи

Най-често те са на плисета. И отиват изключително много на кожените мото якета с цветни парчета.

Тази есен тъмнокафявите миниполи са особено популярни сред дамите.

Зимна мода – с какво да носите ботуши под коляното

3. Мото ботуши

Независимо дали са на по-голяма платформа или висок ток, черните кожени ботуши също се причисляват към мото стила. С чифт удобни такива видяхме Бела Хадид да кара бъги в пустинята.

Ако търсите комфорт е добре ботушите да са равни, може с по-ниска или висока платформа. Но има доста елегантни модели със заострен връх и висок ток, които може да съчетаете с кожен клин и цветно мото яке.

За още актуални тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари