IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любимо бижу: Меган Маркъл с пръстена на принцеса Даяна

9 декември 2022 08 30

Тя прие награда за хуманитарната си дейност

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Меган Маркъл очевидно взима пример от модната книга на принцеса Даяна.

41-годишната херцогиня на Съсекс избра коктейлния пръстен с аквамарин на покойната си свекърва за галавечерта на наградите Ripple of Hope в Ню Йорк преди няколко дни. Тогава Меган и принц Хари бяха почетени заради хуманитарната си дейност, борбата за справедливост и премахването на расизма във всичките му форми. Изящният пръстен добави малко цвят към бялата рокля на Маркъл с отворени рамене – визия, която завърши с диамантени обеци и прибрана на кок коса.

Първият път, в който актрисата носеше пръстена на принцеса Даяна беше в сватбения си ден през 2018 година, махайки към фотографите, докато Хари ги караше към вечерния им прием в ретро кабриолет. Тя посегна отново към аксесоара по време на кралската обиколка в Тонга по-късно същата година, носейки го за частна аудиенция с крал Тупоу VI и кралица Нанасипау'у.

Според Daily Express, принцеса Даяна е носила 13-каратовия изумруден аквамарин като „заместител“ на своя емблематичен годежен пръстен със сапфир и диамант след финализирането на развода с принц Чарлз през 1996 година. Аксесоарът е оценен на 90 000 долара и Даяна често го съчетаваше с подходяща гривна от аквамарин и перли.

Меган има няколко бижута, принадлежали на покойната принцеса на Уелс, а 38-годишният принц Хари дори създава годежния ѝ пръстен с три диаманта с два скъпоценни камъка от личната колекция на майка му. Херцогинята на Съсекс също е забелязвана с пеперудени обеци, златна гривна и диамантена тенис гривна, които също са от колекцията на Даяна.

Маркъл обаче не е единствената дама в кралския двор, която носи бижутата на покойната принцеса на Уелс. Кейт Мидълтън е притежател на емблематичния годежен пръстен на Даяна, даден ѝ от принц Уилям. Докато беше на посещение в САЩ заедно със съпруга си преди дни, новата принцеса на Уелс носеше и чокъра на Даяна от изумруд и диаманти.

Изящното бижу не е напускало кралския трезор, откакто принцеса Даяна го е носила за последно през 1997 година, малко преди смъртта си. Покойната кралска особа блестеше в изумрудената огърлица много пъти между 1981 и 1997 година, като най-запомнящото се е носенето ѝ като лента за глава по време на турне в Австралия през 1985 година.

Глория Стейнем за Меган Маркъл: Тя е съвсем различна от написаното в медиите

Бюти съвети – триковете на Кейт Мидълтън и Меган Маркъл

Експерти: Принц Хари и Меган Маркъл правят парите си на гърба на кралското семейство

Всъщност цялото нещо става съвсем случайно. Вместо да го закопчае около врата си, Даяна се е опитала да постави чокъра през глава, но той се заклещил на челото ѝ. Докато много дами биха се притеснили и паникьосали в тази ситуация, принцесата толкова се харесала, че решила да остави чокъра върху главата си.

Изумруденият чокър първоначално е бил даден на кралица Мери от дамите на Индия през 1911 г. След това е бил даден на принцеса Даяна от кралица Елизабет след сватбата ѝ с Чарлз. И принц Уилям, и принц Хари наследиха няколко бижута от покойната си майка, които са дали на съпругите си.

За още новини от света на звездите, модата и лайфстайла ни последвайте в Instagram и харесайте страницата на Tialoto във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари