IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агент по контратероризъм: Меган Маркъл получаваше ужасяващи заплахи

2 декември 2022 10 30

Нийл Басу застава начело на кралската охрана през 2018 година

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Оказва се, че Меган Маркъл все пак не е лъгала и животът ѝ в Лондон не е бил приказката, за която си е мечтала.

В ново интервю за британската телевизия Channel 4, бившият директор по контратероризъм на полицията в столицата казва, че е имало истински заплахи за живота на херцогинята на Съсекс, докато тя е живяла във Великобритания. Нийл Басу разкри тревожните обвинения на фона на оставката си като помощник-комисар по специализирани операции. Той напуска органите на реда след 30-годишна служба, през която е спечелил полицейския медал на кралицата за отлична работа и е служил като най-старши офицер в отдела за борба с тероризма, започвайки през март 2018 година.

„Вие отговаряхте за кралската защита. Как бихте характеризирали заплахите, които Меган и Хари получаваха?“, пита журналистката Кати Нюман.

„Е, отвратителни и много реални“, отговаря Басу, наричайки крайнодесния тероризъм „бързо нарастваща заплаха“ за страната.

На въпроса дали е имало сериозни и истински заплахи към Меган, които са заслужавали внимание, бившият полицай казва, че всичко е било напълно реално и самият той е щял да се притеснява за живота си, ако получава подобни писма. Попитан дали животът на херцогинята наистина е бил заплашен повече от веднъж, Басу дава притеснителен за кралското семейство отговор.

„Абсолютно. Имахме екипи, които разследваха. Имаше хора, които преследвахме заради тези заплахи“, казва той.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Басу е бил най-високопоставеният цветнокож офицер в лондонската полиция и казва, че му е отказано да ръководи Националната агенция за борба с престъпността поради откритите му възгледи за многообразието и приобщаването. Твърденията на бившия офицер съвпадат с предишни коментари на принц Хари, в които той казва, че със семейството му не се чувстват в безопасност в Обединеното кралство. В момента по-малкият син на крал Чарлз води дела за получаване на полицейска защита, въпреки че живее в Америка заедно с Меган и двете им деца.

През юли принц Хари спечели правото да оспори статута на мерките за сигурност във Великобритания, въведени след решението му с Меган да се оттеглят от своите кралски роли. След това се преместиха в родния щат на Маркъл, Калифорния. Тогава автоматично бе премахната охраната на семейството, която се осигурява на всички членове на кралското семейство.

Кой ще загуби повече при евентуален развод между принц Хари и Меган Маркъл?

Меган Маркъл разказва как е припечелвала в миналото

Няма да се помирят: Принц Уилям и Кейт Мидълтън не търпят вече принц Хари и Меган Маркъл

Сега, когато Хари получи правото да оспорва това решение, делото в Лондон започна и за първи път в съвременни времена поставя правителството на Великобритания срещу член на короната. Адвокатите на принца заявиха, че той не се чувства сигурен да води децата си Арчи и Лилибет в страната, тъй като неговият американски екип по сигурността няма юрисдикция във Великобритания или достъп до органите на реда.

Меган Маркъл,

Снимка: Getty Images

През август Хари заведе второ дело във връзка с решението, че няма право да финансира собствената си частна охрана – предложение, което, по неговите думи, е направил, но било отхвърлено от семейството му.

За новини за кралското семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари