IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рокли за 2023 г. – на кои модели да заложите?

14 януари 2023 18 00

Ето няколко от най-актуалните според модните експерти

IStockphoto

IStockphoto

Роклите са перфектната дреха за по-специални поводи. Независимо дали имате среща в офиса, покана за коктейл или рожден ден, с тях ще изглеждате по-забележими.

Макар някои да смятат че носенето на рокли е повече за официални поводи, трябва да отбележим, че това не е така. Дори може да зарежете дънките или удобните панталони и да сложите спортна рокля, която да комбинирате с чифт маратонки. При това слагате само едно парче върху себе си и сте готови за излизане, а съчетаването на обувки, аксесоари и бижута например е много лесно.

Ако искате да си купите нова рокля, но се колебаете, ето няколко модела, от които да изберете вашия:

Слип

Тези рокли приличат много на бельото, което много дами носят. Те се отличават с тънки презрамки и по-широк силует от ефирна материя, която се плъзга по кожата, придавайки страхотен външен вид. От класически сатенени, до по-семпли или дантелени, тези модели могат да се носят целогодишно. И тук наслояването е от ключово значение.

През по-студените месеци можете да комбинирате слип рокля с фино плетиво, сако или дори ежедневен суитшърт. Навлизайки в пролетта, я съчетайте с тениски или боди с дълги ръкави отдолу. А за лятото е лесно – тя е най-удобна за този сезон.

Прилепнала рокля

Нея веднага свързваме с любимия на мнозина стил Y2K. Тази рокля се различава от слип варианта по това, че няма презрамки. Ала за сметка на първите, са по-прилепнали по тялото, показващи всяка една извивка.

Ако се притеснявате, че моделът не може да се задържи добре на бюста, потърсете от онези рокли, които са със силиконова лента отвътре. Тя ще залепне по кожата и ще ви придаде комфорта, който търсите.

Като продължение на една от тенденциите на лято 2022-а, можете да комбинирате тази рокля с широка риза, без да я закопчавате.

Рокли с ресни/пискюли

Пискюлите и ресните са едни от най-популярните декорации по парти роклите за 2023 г. Разбира се, те не пасват идеално на всяка фигура, ето защо трябва да ги подберете внимателно, за да не изглеждате по-едри от обичайното.

За щастие има и смекчени версии на този външен вид, които включват фини ресни в подгъва на роклята или такива от горе до долу, които са идеални за обичащите танците.

Рокля върху панталон – Кейти Холмс върна на фокус позабравена тенденция

Зелената рокля на Кейт Мидълтън се превърна в меме

Рокля пуловер: Хит номер едно за зимата

Прозрачни рокли

Една от най-нестандартните и същевременно смущаващи тенденции на старата година, която ще остане и за 2023-а. За клубно парти например може да носите боди или най-красивото си бельо под прозрачната рокля.

Ако нямате подходяща подплата, дори носенето на обикновен прилепнал потник и клин може да свърши работа, ако не желаете да показвате бельото си като някои звезди. Наслояването важи и при тази тенденция, така че няма проблем.

Плетени рокли

Идеални за зимния сезон. Да не говорим, че когато е по-студено, може да ги комбинирате както с по-дебел клин, така и с панталон, следвайки друг моден тренд.

Плетивата са изключително актуални, а ако харесвате различни рокли, тяхната материя ще ви носи топлина в студа. Освен с токчета, една плетена рокля се комбинира с чифт маратонки, ботуши или боти например.

Металик

Такива по-впечатляващи модели някои носеха за посрещането на новата година. И понеже има най-различни варианти на рокли от металик материи, със сигурност ще се задържат още няколко месеца.

Ако отивате на дискотека или парти на приятел, комбинирайте къса рокля, прилепваща по тялото в металически отблясъци с кожено яке, кецове или бели маратонки. Тя отива и на по-елегантен черен блейзър.

За още модни съвети и новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари