fallback

Нови обувки – 7 модела, които винаги ще са на мода

25 February 2023 18:00

Ето какво да държите подръка за всеки повод

Снимка: iStock

Модата е постоянно променящ се свят, с чието темпо трудно се справяме. Докато си набавим необходимите дрехи, аксесоари и обувки от една популярна тенденция, на хоризонта вече е излязла друга, която е напълно различна. Така се въртим в един порочен кръг на закупуване на артикули, които в чести случаи дори не използваме.

За щастие обаче има няколко чифта обувки, в които си струва да инвестирате, защото те винаги ще са на мода. Има поне седем различни варианта, които можете да държите в гардероба си и да изваждате година след година, именно защото те са „гъвкави“ и подхождат на всеки тоалет и повод. Още по-хубавата новина е, че част от тези модели обувки не струват колосални суми, така че можете спокойно да се сдобиете с тях, ако ви липсват от колекцията.

7 модела обувки, които винаги ще са на мода

1. Бели маратонки

Снимка: iStock

Независимо дали носите клин, широки дънки или лятна рокля, нищо не прави визията толкова небрежна, колкото един чифт готини чисто бели маратонки. Тук може да заложите както на гуменки, така и на модели с по-висока платформа в зависимост от това дали искате да добавите височина към ръста си. Разбира се, белите обувки са малко по-трудни за поддържане, особено през валежните сезони, но са идеални за лятото.

2. Токчета с остър връх

Снимка: iStock

От време на време обувките на ток получават малка актуализация – върховете стават по-закръглени, платформите идват и си отиват и т. н. Следването на всичко това може да ви се стори объркващо, но никога няма да сгрешите с токчета с остър връх. Този дизайн не само работи за удължаване на крака, но продължава да се появява на червения килим като фаворит на знаменитостите.

3. Мокасини

Снимка: iStock

Модата от миналото може да бъде срещната под много различни имена и с няколко промени, но мокасините си остават задължителна част от микса. Този стил обувки също е чудесна алтернатива на обувките с ток или маратонките, когато става въпрос за работа в офис или бизнес облекло. Хубавото е, че изглеждат едновременно стилни и елегантни, но са и много удобни.

4. Сандали на ток

Снимка: iStock

Ако не харесвате класическите токчета или смятате, че не подхождат на облеклото ви, заменете ги със сандали с две каишки. Тъй като толкова голяма част от стъпалото ви е изложена на показ с тази обувка, това ще ви помогне да удължите крака, вместо да го скъсява и да разсейва хората от останалата част от облеклото. Инвестирайте в неутрален или металик чифт, който ще пасне с почти всеки цвят в гардероба ви и може да се носи през пролетта, есента и лятото.

5. Кубинки

Снимка: iStock

Има причина кубинките да са се превърнали в универсална обувка за студеното време. Докато в миналото моделът се е считал само за мъже, сега все повече дами разчитат на него за предпазване от студа, снега и локвите. Черният цвят пък е достатъчно небрежен, за да се съчетае с ежедневните дънки, но също така прави роклята с волани не чак толкова официална, ако това е целта ви.

Кожено яке – време е за модел с две лица

Модни съвети – 6 правила, които да нарушите тази година

Зимна мода – дрехите, които да носите в мразовито време

6. Ботуши над коляното

Снимка: iStock

Разбира се, високите до коляното ботуши отново се завърнаха на пазара, благодарение на носталгичното движение в модата. Но моделите над коляното няма да ходят никъде и отново са първенци в зимните обувки. Те са прекалено удобни за студеното време, тъй като по-голямата височина осигурява допълнителна топлина в мразовитите дни, особено когато носите пола или рокля.

7. Сандали с каишки

A post shared by Stylestry.com (@stylestryofficial)

Не всеки е фен на джапанките и пантофките през лятото, така че сандалите с каишки заемат мястото на най-добрата лятна обувка. По-минималистичните дизайни са почти незабележими, докато моделите с множество кръстосани каишки могат да превърнат дори най-обикновената лятна комбинация от шорти и потник в нещо стилно и модерно.

За още тенденции от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Дарена Найденова
Сподели
мода шопинг обувки стил нови обувки
0 коментара
fallback