IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети – дрехите от 90-те, които да имате в гардероба си

21 август 2022 16 30

Също така задължителните обувки и аксесоари от миналото

Снимка: iStock

Снимка: iStock

В модата, това, което е старо, непременно ще стане ново отново и докато тенденциите си отиват и се връщат, има няколко класики, които никога не излизат от мода. Ето защо днес може да забележите набор от стилове, вдъхновени от 90-те години, които завладяват модния свят.

Това обаче не означава, че естетиката е останала напълно същата. Вместо това ще откриете чисто нови стилове и модели на любимите си облекла и аксесоари от миналото. Хората не се страхуват да бъдат креативни, като смесват и комбинират някои основни стилове от 90-те години, за да създадат по-модерен външен вид. Говорим за рокли, носени над графични тениски, широки дънки в комбинация с квадратни токчета и много други.

Въпреки че някои от опциите за тоалет може да изглеждат като невъзможни за пресъздаване, ние имаме няколко съвета за вас. Предлагаме ви 10 неща от 90-те, които да включите в гардероба си възможно най-скоро, защото те никога няма да излязат от мода.

Дрехи, обувки и аксесоари от 90-те, популярни и днес

Карирана пола

карирана пола

Снимка: iStock

Помните ли Шер Хоровиц от филма „Баровки“? Едни от най-запомнящите ѝ се тоалети бяха в кариран стил, включително незабравимото жълто костюмче. Сега тази мода се завръща, като карираните миниполи отново са на преден план и диктуват тенденциите. За да позволите на този модел да изпъкне във визията, останалата част от облеклото трябва да е възможно най-семпла, като например обикновен потник или тениска.

Сатенена рокля

Сатенените рокли са също толкова популярни днес, колкото бяха през 90-те години. Макар някои да ги оприличават на пижами или домашно облекло, те са изключително елегантни и подходящи за официални поводи. През 2022 година обаче може леко да промените модата, като добавите бяла тениска под роклята. За завършен вид, може да комбинирате с обувки на ток и ефектни бижута.

Шапка идиотка

шапка идиотка

Снимка: iStock

През лятото е задължително да пазите всяка точка от тялото си, така че носенето на слънцезащитен крем е повече от необходимо. Експертите препоръчват и запасяването с облекла с UV защита, както и носенето на шапки, за да сте сигурни, че няма да пострадате от лъчите. Затова ви предлагаме да включите в стила си класическата шапка идиотка, която беше особено популярна през 90-те години. Изберете артикул в любимия си цвят, принт и плат.

Квадратно токче

За добро или лошо, сандалите с квадратни токчета се завърнаха на мода. Ако искате да се включите в тенденцията, можете да намерите голямо разнообразие от опции, от които да избирате. Заложете на любимата си дължина на тока, цвят и цена, за да сте доволни през цялата година.

Графична тениска

тениска istock

Снимка: iStock

Тениските с надписи и картинки никога няма да излязат от мода, особено сред тийнейджърите. Това е начин да се покаже любовта към група, сериал или шоу, като в същото време се повдига настроението на този, който носи тениската. Моделите лесно се комбинират с дънки и други панталони, а откъм обувки също няма проблем. Може да ги носите с любимите си маратонки, ботуши, та дори и с токчета.

Дънки с широки крачоли

Дълги години се учехме да носим впити дънки, само за да се върнем във времето на широките крачоли. Този модел набира все повече популярност, идвайки право от 90-те и превземайки модния свят с лекота. Отличавайки се с висока талия и разширяване надолу по крака, дънките предлагат комфорт, който ни беше отнет с впитите дънки.

Чокър

чокър istock

Снимка: iStock

Спомняме си времето, когато всички наши приятелки имаха поне по един чокър в дома си. Колкото и странно да изглеждаше, колкото и да ги сравняваха с каишки за кучета, тези аксесоари си имаха своята 15-минутна слава и изчезнаха от хоризонта. Сега обаче се завръщат с пълна сила, напомняйки ни, че модата има способността да си прави жестоки шеги, когато става въпрос за тенденциите.

Яке бомбър

яке бомбър

Снимка: iStock

Якетата бомбър бяха основна част от модата през 90-те години и оттогава не са напускали магазините и дефилетата. Тази година не се страхувайте да експериментирате с различни цветове и материи.

Малки чанти

чанта istock

Снимка: iStock

Кари Брадшоу ни накара да търсим малки чанти за рамо през 90-те години, когато единственото, за което трябваше да мислим, бяха ключовете за вкъщи и един гланц за устни. Сега, когато излизаме навън с почти цялата си покъщнина, не бяхме се сещали за малките аксесоари. Въпреки това, те се завръщат на мода, карайки ни да се чудим как бихме побрали в тях слънчевите очила, телефона, ключовете за дома и колата, портмонето и какво ли още не.

Малки очила

Тънки-очила-Риана

Снимка: БГНЕС

Говорейки за малки неща, завърнали се от 90-те, не трябва да забравяме и за малките слънчеви очила. Забравете за моделите, които покриват почти цялото лице. Сега е време да се запасите с такива, които пасват само на очите, имат едва забележима рамка и все пак ви предпазват от вредните слънчеви лъчи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари