IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода – жълтият цвят е любим на звездите

1 август 2022 12 30

Кейт Мидълтън, Ева Лонгория и Брук Шийлдс не могат да спрат да го носят

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Вече сме в разгара на лятото и ако все още не сте започнали да следвате модните тенденции за тази година, време е да го направите. Започнете с нещо лесно, красиво, цветно и любимо на редица звезди, инфлуенсъри и дизайнери – жълтия цвят.

Най-новата лятна тенденция всъщност е нещо старо и класическо, но не чак толкова популярно в предишни години. Смятан за твърде ярък и привличащ вниманието, жълтият нюанс като че ли беше оставян на заден план за сметка на червеното, синьото, оранжевото или дори черното. Колкото и противоречиво да звучи, черните дрехи не се прибират в гардероба през лятото, макар да привличат слънцето, превръщайки се в подобие на пещ.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Тази година обаче жълтото най-накрая успя да стигне до заветния връх на модата, влизайки в гардеробите не само на популярни личности в социалните мрежи, но и на истински звезди. Кейт Мидълтън, Ева Лонгория, Брук Шийлдс и Кейт Хъдсън вече на няколко пъти се включиха в лятната тенденция, залагайки на красиви жълти рокли.

През юли, херцогинята на Кеймбридж се появи в ярка миди рокля на Roksanda по време на женския финал на турнира „Уимбълдън“. Ева Лонгория пък последва примера ѝ, залагайки на тоалет по дизайн на приятелката си Виктория Бекъм, с който присъства на галата Global Gift. Кейт Хъдсън пък облече жълта рокля за семейната си ваканция, позирайки заедно с дъщеря си Рани Роуз. Брук Шийлдс впечатли феновете в социалните мрежи с прекрасна дълга рокля с дълги ръкави.

Въпреки че други ярки цветове, като розовото, са модерни за лято 2022 година, жълтото може да направи вашите тоалети уникални, като същевременно следва тенденциите. Ако все още не сте убедени, че този оттенък трябва да присъства в гардероба ви, ние имаме няколко начина да променим мнението ви.

Лятна мода – жълтият цвят е задължителен

Повдига настроението

Освен че следвате популярна модна тенденция, носенето на жълто това лято може буквално да подобри настроението ви. Хромотерапията, наричана още цветотерапия, може да бъде проследена до древните египетски и индийски практики и философии.

Според тях, цветната терапия се върти около идеята, че хората реагират по различен начин на различни цветове. Що се отнася до нейната ефективност, проучване от 2019 година показва, че тя работи за намаляване на тревожността при децата в училище. Хромотерапевтите вярват, че положителни емоции като щастие и оптимизъм, подобряват настроението ви и създават малко повече светлина в живота ви.

На върха на модната индустрия

Въпреки че повечето знаменитости, инфлуенсъри и модели носят жълтото чак сега, цветът е представен от дизайнерите още от пролетта на 2020 година. Все пак отне доста време на модните експерти и обикновените купувачи да приемат този ярък нюанс и да го обикнат.

През април 2020 година от Vogue отбелязаха, че жълтото е цвят, за който трябва да се внимава. Вариращи от мек пастел през живо неоново до блестящо златно, имаше много жълти опции, изложени на седмиците на модата в Лондон и Париж преди две години. Постепенно все повече дизайнери започнаха да включват жълтото в колекциите си. След Седмицата на модата в Ню Йорк, от Refinery29 нарекоха цвета невъзпят герой както в уличния стил, така и по модните подиуми.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson)

Pantone Color също се насочи към топлия нюанс. „Предлагайки гама от прагматични оттенъци, вдъхновени от живи ярки тонове, цветовете за есен/зима 2021/2022 предлагаха изобилие от възможности, които поддържат нашия начин на живот на непрекъснато преоткриване и предават обещание за повторно появяване“, каза изпълнителният директор на института.

Хубавото е, че жълтата тенденция не приключи и сега най-накрая достигна своя моден връх. Лятото на 2022 година е перфектното време да се насочите към нюанса на слънцето, който със сигурност ще внесе малко позитивно настроение както в гардероба, така и в живота ви.

Как да включите жълтото в стила си

Едноцветни комплекти

Най-смелите фенове на модата може да бъдат привлечени от създаването на монохромно жълто облекло. Потапянето в едноцветните комплекти обаче може да бъде леко смущаващо, особено когато се използва цвят, който привлича окото. Ключът към справянето с тези несигурности, е по-малкото обмисляне.

„Когато става въпрос за решения, които отговарят на всички изисквания, едноцветните тоалети продължават да царуват“, пише Саманта Сътън от InStyle. Ако покажете увереността, че може да създавате монохромна визия, ще изглеждате като един истински моден гуру.

жълт костюм

Снимка: iStock

Не е тайна, че жълтият цвят може да бъде заслепяващ. Ето защо експертите препоръчват да заложите на меки нюанси, когато се обличате в едноцветни тоалети.

Съчетаване с други цветове

Ако монохроматичното обличане не е по вкуса ви, има много допълващи се цветове за вашата жълта визия.

Според дизайнери, жълто и зелено е най-новата странна микротенденция в интернет и по подиумите. Те наричат този вид „кенче Спрайт“, но въпреки закачливото име, комбинацията е приета доста добре от всички в модната индустрия.

Една популярна вариация, която моделите и инфлуенсърите обичат, е жълт тоалет със зелени обувки. Този ансамбъл е перфектното модно изявление за градските улици или нощните разходки край морето.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana Bari? (@hana__bari)

Разбира се, не е задължително да носите еднакво ярки цветове, ако това не ви харесва. Неутралните тонове – като бяло, черно, бежово и тъмносиньо – могат да направят живия жълт цвят малко по-приглушен и мек, подходящ за хората, които не искат да привличат много внимание. За летните месеци, опитайте лесната комбинация от бели панталони и жълт топ. И ако имате любим чифт дънкови къси панталони или дънки, те също ще се съчетаят перфектно с жълта риза.

Жълта пола

жълта пола

Снимка: iStock

Не сте напълно готови да се отдадете на жълтото, но искате да го имате в гардероба си? Опитайте с красива дълга пола, комбинирана с по-приглушени и тъмни тонове. Говорим за черни или сини тениски, които да приберете в полата и да завършите визията с чифт сандали или обувки на платформа.

Рокля в цвят горчица

рокля цвят

Снимка: iStock

Променете малко жълтата тенденция, като ѝ придадете малко скандинавски стил. Облечете дълга карирана рокля в цвят горчица, която много лесно може да комбинирате както с маратонки, така и с токчета. Този външен вид е за всеки, който не харесва едноцветните комплекти или съчетаването на два ярки цвята, но все пак иска да следва жълтата модна тенденция.

Лимон

жълти обувки

Снимка: iStock

Накрая, но не на последно място, жълтото може да присъства в стила ви само чрез аксесоарите или обувките. По този начин няма да привлечете много внимание, като също така няма да прекарвате твърде дълго време пред огледалото в търсене на правилната комбинация. Жълтите обувки си пасват чудесно с бял, син, червен и дори черен тоалет, а жълтите слънчеви очила нямат грешен начин на включване в стила ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари