IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

83-годишният Иън Маккелън стана модел за Седмицата на модата в Лондон

22 февруари 2023 14 30

Той бе част от представянето на колекцията на S.S. Daley

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Сър Иън Маккелън отдавна е доказал таланта си на екран, но сега показа, че може да бъде също толкова успешен и на модния подиум!

83-годишният британски актьор стана част от дефилето на S.S. Daley за представянето на колекцията есен/зима 2023 по време на Седмицата на модата в Лондон. Освен че влезе в ролята на модел, Маккелън направи и драматично четене на поемата The Coming of Arthur от Алфред Тенисън.

Маккелън беше облечен в морската тема на дизайнера за вечерта, носейки моряшка шапка, панталон, раиран шал и тъмносиньо яке с изображение на гола мъжка фигура от едната страна. Едната му ръка беше в джоба, а в другата държеше книгата, от която прочете и поемата си.

Дизайнерът Стивън Стоуки-Дейли е носител на миналогодишната награда на LVMH, както и на отличието за изгряващ дизайнер на Британските модни награди. Той е известен с включването на театралност в своите събития на подиума. Според Vogue обаче самият Маккелън се е обърнал към дизайнера с молбата да открие дефилето.

„Не можеш да откажеш на сър Иън Маккелън“, казва Стоуки-Дейли за изненадващото предложение на актьора. Допълва, че в първия момент дори не повярвал, че офертата е истинска, но след известно време разбрал, че не сънува и веднага се съгласил с предложението.

@carolineissaofficial Can all #fashionshows have #ianmckellen energy? What a moment at #ssdaley FW23 #tiktokfashion #londonfashionweek ♬ original sound - Caroline Issa

В допълнение към Маккелън, известните фенове на дизайнера включват Хари Стайлс, който носеше дизайни на S.S. Daley по време на тазгодишните награди БРИТ, където грабна и четирите статуетки, за които беше номиниран. Тогава изпълнителят стъпи на червения килим с черен костюм, върху чието рамо бе закрепено голямо цвете.

Сър Иън Маккелън пък е удостоен с рицарско звание през 1991 година за приноса си към сценичните изкуства и е носител на наградите „Тони“, „Златен глобус“ и „Лорънс Оливие“, спечелени през шестдесетгодишната му кариера.

@dazed Go off Gandalf ??‍♂️ #IanMcKellen for @S.S.DALEY AW23! #DazedFashionTV #TikTokFashion #AW23 #LFW #SSDaley #FashionWeek #londonfashionweek ♬ original sound - dazed

83-годишният актьор обаче не е единствената холивудска звезда, която опитва шанса си в модата. Миналата година в дефилето на Prada участваха Джейк Голдблум и Кайл Маклоклан, които доказаха, че модата не е бизнес само за млади мъже.

62-годишният тогава Маклокан откри дефилето, носейки класическо тъмно палто, сложено върху метално син ансамбъл, допълнен с ръкавици и бяло поло с жълти и лилави детайли. Звездата от „Туин Пийкс“ и „Отчаяни съпруги“ се похвали с модния си успех в социалните мрежи, като благодари на Prada за отдадената чест.

Колегата му, 69-годишният Джеф Голдблум, носеше подобно палто, украсено с черна кожа над лактите и подгъва. Той закри дефилето, показвайки присъщия си комедиен характер, като излезе на сцената от осветен в лилаво тунел и се направи на изненадан, когато се озова на модното ревю. След това уверено се качи на зигзагообразния подиум и показа завидни модни умения.

Елън Помпео заведе 8-годишната си дъщеря на Седмицата на модата

Семейна подкрепа: Линдзи Лоън аплодира брат си Дакота и сестра си Алиана в Ню Йорк

Български дизайнери впечатлиха на Седмицата на модата в Париж

В официално съобщение Prada обясни вдъхновението, което стои зад шоуто, озаглавено Body of Work. Според написаното, марката е взела театъра и киното като огледало на реалността, като актьорите са интерпретатори на реалността, използвани да отразяват истината чрез своите образи.

Джеф Голдблум

Снимка: Getty Images

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари