IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Урок по устойчива мода – Кейт Бланшет със стара рокля на червения килим

21 февруари 2023 14 30

Актрисата спечели поредната си кинонаграда

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

В последните няколко години все повече чуваме думите устойчива мода. Те се опитват да насочат вниманието ни към закупуването на дрехи, които ще са подходящи за години напред, не се подчиняват на сезоните и модните тенденции и по този начин пазят природата.

Като едни от постоянните клиенти на дизайнерски марки, известните личности са хората, които най-често промотират устойчивата мода. Все по-често можем да ги видим да повтарят тоалети на червения килим, което рядко се случваше преди десет години. Заедно с личности от киното, телевизията и музиката, кралски особи, като Кейт Мидълтън и кралица Летисия, също не изхвърлят роклите си след едно носене и ги пазят в гардероба за повторно използване.

Една от дамите, които винаги ни впечатлява на червения килим обаче, е друга Кейт. Тя не е от Великобритания, но е поданик на короната. Говорим, разбира се, за родената в Австралия Кейт Бланшет, която преди няколко дни се сдоби с нова награда за таланта си в киното, като в същото време впечатли и на червения килим.

Кейт Бланшет

Снимка: БГНЕС

На тазгодишните награди БАФТА, където грабна статуетката за най-добра актриса за ролята си във филма Tar, Бланшет прикова погледите с черна дълга рокля на Maison Margiela. Дизайнът беше с много къси ръкави, по чиито краища бяха поставени фини дантелени детайли. Кейт допълни тоалета с многослойно перлено колие, красив пръстен и малки обеци, видими от оформената ѝ на нисък кок коса.

Бдителни модни ентусиасти веднага забелязаха, че роклята на Кейт всъщност е доста позната. Актрисата първоначално я носи за наградите „Оскар“ през 2015 година. Тогава тя допълни дизайна с тюркоазено колие от Tiffany & Co, което тази година бе заменено от перлите на Louis Vuitton. Продължавайки темата за устойчивост, колието за тазгодишните БАФТА включваше преработени таитянски перли и турмалин, който е използван от предишен дизайн.

Кейт Бланшет

Снимки: БГНЕС

Бланшет обаче не за първи път повтаря тоалет на червения килим. По-рано през месеца тя отново облече костюм на Alexander McQueen с драматични кобалтовосини ръкави за филмовите награди на лондонската критика. По думите на стилистката на актрисата, Елизабет Стюарт, на червения килим модата трябва да бъде вълнуваща, да предизвиква фурор, но в същото време и да тласка индустрията напред.

Балът на губернаторите: Дженифър Лорънс с черен Dior, Кейт Бланшет в Alexander McQueen

Кейт Бланшет цъфти на червения килим във Венеция

Едно събитие, две перфектни визии – просто Кейт Бланшет!

Екологичното мислене обаче не е единственото, което Бланшет защитава на червения килим. Звездата, заедно с хора като Пол Мескал, Милеш Йео и Анджела Басет, носеха сини ленти в знак на солидарност с бежанците по целия свят.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари