IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Визии, които си заслужава да видите – Кейт Бланшет и Марго Роби на червения килим

19 януари 2023 12 30

Двете дами се представиха по-добре дори от професионалните модели

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Наградният сезон в Холивуд официално започна, което означава, че в следващите няколко месеца ще се наслаждаваме на красиви визии на червения килим.

Докато Кейт Бланшет реши да пропусне церемонията „Златен глобус“ преди седмица, тя удостои с присъствието си публиката на „Изборът на критиците“. Като за първа поява на голямо събитие през тази година, актрисата реши да направи огромно впечатление, изпълнявайки задачата си безупречно. Този път обаче тя не заложи на любимите си марки Armani или Alexander McQueen, а се обърна към дизайнерите на Max Mara. В процеса на обличане Бланшет успя да покаже свеж поглед към класика, носена от множество холивудски звезди – обикновената риза.

Кейт Бланшет

Снимка: Getty Images

Въпреки че ярките бели ризи винаги са се появявали на червения килим, Кейт реши да заложи на много светлосив дизайн, който комбинира с максипола в същия цвят. По този начин тя се противопостави на формалността на наградния сезон и се превърна в пионер, който върви по свой собствен път.

Това обаче не е първият път, в който актрисата прави нещата по собствено разбиране. Докато Холивуд бавно се събужда и осъзнава значението на думата „устойчивост“ и приема винтидж модата като нещо повече от преминаваща тенденция, Бланшет често носи старите си дрехи на червения килим и доказва, че е модерно да не изхвърляш роклите след една вечер.

„Кейт е толкова внимателна и дейна във всичко, което прави, както е и в актьорската си игра. Дори когато избирам външен вид за червения килим, тя ме вдъхновява да мисля извън ограниченията и какво въздействие ще окажем с избора си“, казва дългогодишната ѝ стилистка Елизабет Стюарт.

По думите ѝ, Бланшет смята, че един дизайн си остава страхотен, дори след като бъде носен или показан на дадено дефиле. По този начин тя се грижи за намаляването на въглеродния отпечатък, който модата оказва на планетата, мислейки за едно по-зелено и по-добро бъдеще за следващите поколения.

Кейт Бланшет

Снимка: Getty Images

Въпреки че спечели наградата за най-добра актриса на „Изборът на критиците“ преди няколко дни, Кейт имаше от какво да е недоволна. В речта си тя благодари на множество хора, но завърши с коментара, че в наградните церемонии се е настанила „патриархална пирамида“, която противопоставя жените една срещу друга. Тя изрази подкрепата си към свои колежки от индустрията по целия свят.

„Бих искала да променим цялата тази скапана структура. Защо просто не кажем, че има цял набор от женски представяния, които заслужават внимание и просто спрем това състезание по телевизията?“, каза Бланшет.

Балът на губернаторите: Дженифър Лорънс с черен Dior, Кейт Бланшет в Alexander McQueen

Защо Кейт Бланшет повтаря дрехите си по червения килим?

На друг червен килим, далеч от американския, Марго Роби също блестеше. Тя промотира новия си филм „Вавилон“ в Сидни, където се появи с прекрасна рокля на Versace от 90-те години на миналия век.

Марго Роби

Снимка: Getty Images

Коприненият тоалет в бебешкосиньо включваше изпъкнало деколте и структуриран корсаж, заедно с цепка до бедрото и червена дантела на подгъва. Визията на актрисата бе вдъхновена от дефиле на Versace през 1995 година, когато подобен дизайн бе носен от Карла Бруни. Докато версията на Роби остана с подобно събиране на материята около ханша, тя се различаваше от оригинала с привличаща окото червена дантела. Токчета в бебешкосиньо се показваха изпод цепката на роклята.

За да остави вниманието изцяло върху роклята, Роби завърши цялата визия със семпъл и лек грим. Тя комбинира всичко това с меки, фини къдрици без видими бижута.

Карла Бруни

Карла Бруни с Versace през 90-те години. Снимка: Getty Images

Наградният сезон в Холивуд тепърва започва, като нямаме търпение да видим какво са ни приготвили звездите за Оскарите през март.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари