IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода – пастелните цветове се завръщат в гардероба

10 март 2023 12 30

Три начина, по които да ги носите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всеки сезон има своя собствена цветова палитра, но тази на пролетта е може би най-критикувана от всички.

Всичко започва, когато Миранда Пристли от „Дяволът носи Прада“ се присмя на редактор, който предположи, че цветята могат да бъдат нещо новаторско за пролетта на 2006 година. Най-страховития главен редактор във филмовата история на Холивуд беше категоричен, че няма нищо иновативно в добавянето на цветя към пролетните дрехи. Оттам нататък този мотив беше определен като „болезнено клише“.

Но не само пролетните цветя получават лоша слава. Пастелните цветове също се считат за банални, което ни кара да се замислим какво да правим с дрехите от тази палитра, които имаме в гардероба. Харесват ни, но искаме да намерим начин, по който да ги носим впечатляващо и не толкова банално, да не изглеждаме скучни и да получаваме комплименти за тоалета си.

По дефиниция пастелът е мек и деликатен нюанс на даден цвят. Пудровосиньо и жълто, бебешкорозово, приглушени нюанси на градински чай и виолетка идват наум, когато чуем думата пастел. Всички са прекрасни и въпреки това се смятат за прекалено сладникави, детски и безинтересни. Но означава ли това, че пролетните пастели трябва да се избягват?

Отговорът е категорично Не. Ключът към интересния пастелен тоалет се крие в създаването на разнообразие и адаптирането към вашия уникален и личен стил. По-долу ви даваме само три, но безценно важни съвета, които да ви помогнат при съчетаването на следващата ви пастелна визия за идващата пролет.

Три начина да носите пастелни цветове:

1. Смесвайте, не съчетавайте

Според модния стилист и експерт по стил Наина Сингла, само защото се очаква определени цветове да се носят през даден сезон, не означава, че те са задължителни. Нито пък трябва да ги оформяте по един и същи начин със статуквото, ако имате идея, която ви кара да се чувствате по-добре и по-уверени. Има начин да разчупите този традиционен модел, ако искате да промените нещата.

Например пастелите, макар и меки, могат всъщност да бъдат доста агресивни. За да компенсирате тяхната яркост, Сингла предлага да съчетаете любимия си пастелен нюанс с контрастен цвят. Помислете за синьо, кафяво или черно, така че дрехите да могат да се допълват едни други и да променят целия външен вид.

Имайте предвид, че този трик изглежда най-добре, когато изберете само един контрастен цвят, тъй като много конкуриращи се цветове в облеклото може да направят визията да изглежда твърде претрупана.

2. Помислете внимателно върху пастелите

Тъй като пастелните цветове са толкова силно свързани с младостта, Сингла също препоръчва да носите най-меките версии на бебешкорозово, ментовозелено и прахообразно синьо, за да създадете по-подходящ за възрастта стил, който е едновременно деликатен и женствен.

Опитайте пудровосиня копринена блуза, съчетана с мока кафяви панталони с прави крачоли и висока талия, средно до тъмнокафяви боти до глезена, чифт ефектни слънчеви очила, миниатюрна леденосиня чанта и сте готови за пролетта. Друг вариант е да носите тънък многопластов външен вид, съставен от пуловер с къс ръкав и кръгло деколте, дънки със средна талия и пантофки в неутрален цвят.

Модни съвети – намирането на личен стил се крие само в три думи

Пролетна мода – какъв тренчкот да изберете

Риза на райе в синьо и бяло – тренд за пролетта

3. Обърнете внимание на материята

мода, пастелни

Снимка: Getty Images

Освен цветът на дрехата, модни експерти казват, че платовете и кройката, които избирате, също играят важна роля за това как се възприемат пастелните нюанси от останалите. Например, носенето на нещо, украсено с дантела, цветя и/или волани може да направи дреха да изглежда по-малко секси. Вместо това заложете на пастелни едноцветни костюми или корсет, който да комбинирате с чифт дънки, за да внесете нов живот в тези цветове.

За още модни тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари