IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен стил – 8 тенденции от Седмицата на модата в Ню Йорк

9 март 2023 16 30

От карго панталони до неоновозелено, ето какво дизайнерите представиха на подиума

Снимка: iStock

Снимка: iStock

В момента светът на модата е завладян от нови колекции, представяни на Седмицата на модата в Париж, Ню Йорк, Лондон и Милано. На подиума се изявяват най-видните и известни дизайнери със своите нови идеи за следващите тенденции. Седмицата на модата е най-чаканото събитие от критици и почитатели на стила, като събира на едно място не само известни имена от света на модата, но и такива от музиката, киното и красотата.

Седмицата на модата в Ню Йорк успя да ни накара да чакаме с нетърпение настъпването на пролетта, предлагайки ни красиви и свежи дизайни. Този път марките се погрижиха да имаме множество вдъхновения за следващия ни шопинг. Макар сезонните класики като цветя, волани и бял цвят да присъстваха в колекциите, видяхме и много иновации и свежи стилове, които веднага ни харесаха.

Дори вече да имате пълен гардероб с пролетни дрехи, никога не е излишно да си вземете нещо ново. Все пак няма нищо по-удовлетворяващо от стартирането на нов сезон със съвсем нова визия. За да ви помогнем в избора, събрахме на едно място най-интересните тенденции от Ню Йорк, които ще властват през тази пролет.

8 пролетни модни тенденции от Ню Йорк

Прозрачен стил

мода, прозрачна

Снимка: Getty Images

Прозрачните дрехи не са нищо ново, но за пролетта на 2023 година те са задължителни. От свободни прозрачни потници до елегантни рокли, разголените стилове вече са класика, която всеки трябва да притежава. Тъй като са малко по-предизвикателни от ежедневните ви дрехи, препоръчваме да ги носите на парти и дискотека, вместо в офиса.

Яркозелено

кожен панталон,

Снимка: Getty Images

Ослепяващо светлият нюанс на розовото, познат ни от дрехите на Барби все още е тук, но дизайнерите в Ню Йорк предричат, че първото му място може да бъде леко разклатено от яркозеленото. Новата цветова топтенденция леко напомня за плажа, но може да се използва за пролетни рокли и костюми, доказвайки че неонът е по-адаптивен, отколкото си мислим.

Карго панталони

карго панталони

Снимка: Getty Images

Забелязахте ли, че през последните месеци навсякъде в магазините се предлагат все по-широки панталони с множество джобове? Не си въобразявате, ние също го виждаме. Карго тенденцията несъмнено ще продължи и през тази пролет. Моделът бе навсякъде по червените килими през 2022 година, независимо дали говорим за част от комплект, в супер блестящ стил или под формата на шорти. Положителната страна на карго панталоните е, че те притежават множество джобове, които могат да поберат всичките ви ценни вещи.

Рокля тип риза

рокля тип

Снимка: Getty Images

Роклите с копчета, приличащи на дълги ризи, по дефиниция са вечни, но за пролетта на 2023 година дизайнерите решиха да им направят леко преобразяване. Така на преден план се появиха модели в по-ярки цветове, с по-обемни ръкави и с прозрачна визия. Разбира се, тук са включени и големите яки, дантелите и изрязаните участъци по част от роклята.

Ресни

ресни istock

Снимка: Getty Images

Носталгията по миналото ще властва и тази пролет. Ресните от 20-те години се завръщат с пълна сила, като ще ги виждаме по рокли, ризи и бодита.

Малката русалка

рокля русалка

Снимка: Getty Images

Напълно разбираемо е колекциите за тази пролет да са вдъхновени от морето. Римейкът на анимацията „Малката русалка“ с участието на Хали Бейли излиза на 26 май, а с нея и популярността по тази мода. Тук говорим за рокли тип русалка и нюанси на зелено и лилаво, допълнени от блестящи пайети.

Гащеризон за офиса – кои модели са актуални?

Шик в Ню Йорк: Шест различни визии на Джиджи Хадид

Панталони с широки крачоли – какви да носите през пролетта?

3D цветя

цветя, мода

Снимка: Getty Images

Модните критици са категорични, че цветята не са нещо иновативно за пролетта, но мнението им ще се промени, когато видят тези 3D модели. В Ню Йорк подиумът беше пълен с 3D флорални бродерии, апликации и волани във формата на цветя, превръщайки отново тази тенденция в нещо интересно.

Предни изрязани участъци

рокля, изрязана,

Снимка: Getty Images

Бъдете готови да покажете гръдната кост и пъпа си тази пролет, защото предните изрязани участъци са една от тенденциите. Независимо дали търсите нещо супер секси, обичате структурирана визия или искате да придадете лека загадъчност на визията си, ще има много начини да пробвате тенденцията.

За още новини от света на звездите, модата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари