IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Показват живота на Карл Лагерфелд в тв поредица

14 март 2023 17 40

Даниел Брюл ще изиграе известния дизайнер

БГНЕС

БГНЕС

Показват живота на Карл Лагерфелд в драматична телевизионна поредица. Тя носи името Kaiser Karl и ще се излъчва по Disney+.

Продукцията е първото по рода си шоу, което се фокусира върху човека, бил начело на модна къща Chanel от повече от три десетилетия, след редица документални филми за неговата кариера и наследство.

Според информация на Deadline, испано-германският актьор и режисьор Даниел Брюл ще изиграе известния дизайнер.

Какво да очакваме?

Поредицата от шест епизода ще покаже на зрителите света на Лагерфелд и неговата личност – герой, който, макар и доста известен, култивира и поддържа интензивна мистерия.

„Той ще хвърли светлина и върху модните къщи от висок клас от 70-те години, както и върху това как Карл е изградил своята уникална и понякога противоречива лична марка в свят, където външността е всичко“, пише в официалното представяне на проекта.

Историята на Кайзер Карл започва през лятото на 1972 г. и проследява стремежа на Лагерфелд да стане наследник на Коко Шанел, починала година по-рано. Той се превръща в най-успешния френски дизайнер по времето, когато Ив Сен Лоран е на върха. Съперничеството между Лагерфелд и Пиер Берже (партньорът на Ив Сен Лоран), както и любовната история на Карл с Жак дьо Башер също ще бъдат разгледани в поредицата.

Освен Брюл като самия Лагерфелд, Теодор Пелерен ще играе Жак дьо Башер, Арно Валоа пък ще влезе в образа на Ив Сен Лоран. Агнес Джауи пък ще бъде Габи Агион, основателката на марката Chloé, която помогна за издигането на Лагерфелд.

Анна Уинтур, Кара Делевин, Риана и Карли Клос, са сред известните дами, обожаващи и подкрепящи дизайнера през годините. От друга страна той неведнъж е бил критикуван за това, че е ислямофоб, расист и се противопоставя на движението #MeToo. Нищо чудно точно тези твърдения да влязат в някой от епизодите.

История на модата: Декорите в ревютата на Карл Лагерфелд за Chanel

Пускат на търг предмети от резиденциите на Карл Лагерфелд

Краят на една епоха: Последното ревю на Карл Лагерфелд за Fendi

Кога ще може да гледаме поредицата за Карл Лагерфелд?

В момента все още текат снимките, които се осъществяват паралелно в Италия, Франция и Монако. Все още няма дата за пускането на документалната поредица, като най-вероятно това ще стане чак догодина.

Припомняме, че миналата година Джаред Лето обяви, че снима филма за известния дизайнер, като самият той ще влезе в неговия образ. Също така е и част от продуцентския екип.

„Карл винаги е бил вдъхновение за мен. Той беше истински полимат, артист, иноватор, лидер и, най-важното за мен, добър човек“, споделя той, посочвайки, че ще се опита да го представи по най-автентичния начин.

За още новини и тенденции от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари