IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джаред Лето влиза в ролята на Карл Лагерфелд

7 октомври 2022 14 50

Още един филм за модата в биографията на актьора

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

От „Домът на Гучи“ към „Домът на Карл Лагерфелд“ – това е пътят на Джаред Лето.

Компанията на покойния дизайнер обяви преди дни, че ще си партнира с актьора по създаването на филм за Лагерфелд, който ще отдаде почит на живота и наследството му. Лейбълът отбеляза, че Лето не само ще влезе в главната роля, но също така ще продуцира проекта заедно с Ема Лудбрук чрез общата им компания Paradox.

„Карл винаги е бил вдъхновение за мен. Той беше истински полимат, артист, иноватор, лидер и, най-важното за мен, добър човек“, казва Лето в цитат, публикуван от екипа на Лагерфелд.

За момента повече детайли около филма не са известни, като не се знае точно кои аспекти от живота на покойния дизайнер ще бъдат показани на екран. От компанията казват, че зрителите ще видят важни връзки в живота на Карл, разказани чрез неочаквани източници, включително и от самия него.

Пиер Паоло Риги, който беше главен изпълнителен директор на Maison Karl Lagerfeld в продължение на 10 години; Каролайн Лебар, която работи в тясно сътрудничество с дизайнера като съветник както за марката, така и за личните му комуникации в продължение на повече от 38 години; и Себастиен Жондо, който служи като негов личен асистент и бодигард повече от 20 години, ще бъдат изпълнителни продуценти на филма, като компанията ги нарича „доверени лица на модната икона“ и „истинското семейство на Карл“.

Преди смъртта на 85-годишния дизайнер през февруари 2019 година, той и Лето бяха добри приятели, като носителят на „Оскар“ често присъстваше на модните му дефилета. В интервю за Women's Wear Daily, актьорът разказва за първата си среща с Лагерфелд, в която са си говорили именно за бъдещ филм относно наследството на модната икона.

„Казах му, че един ден най-вероятно ще трябва да го изиграя на екрана, а той ми отговори, че само аз мога да го направя“, спомня си Джаред. Смята, че покойният му приятел би одобрил филмовия проект за себе си и дори ще се гордее от работата, която екипът върши в момента.

Относно подготовката за голямата роля, Лето казва, че се опитва да представи Карл по най-автентичния начин. Смята, че обществото често си изгражда грешно мнение относно звездите, защото не вижда истинската им същност. По думите му, често представата за известните личности се гради около общото виждане, но никой не се вглежда по-дълбоко.

„Карл беше човешко същество. Всички имаме красота и несъвършенства в себе си. Имаме маски, но имаме и моменти, в които сваляме тези маски. Винаги ми е интересно какво се крие зад маската“, допълва актьорът.

Наследството на Лагерфелд очевидно ще бъде една от основните теми през следващите години. Преди дни стана ясно, че събитието Met Gala през 2023 година ще бъде почит именно към кариерата на покойния дизайнер. Изложбата в музея „Метрополитън“ в Ню Йорк ще изследва артистичната методология и стилистичния речник на Карл чрез повтарящи се теми през повече от 65 години – от 50-те години на миналия век до последната му колекция през 2019 година.

Темата на Met Gala ще бъде „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“, а самото събитие ще се проведе на 1 май 2023 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари