IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат на търг предмети от резиденциите на Карл Лагерфелд

6 декември 2021 11 00

Той ще бъде в три отделни града

БГНЕС

БГНЕС

Най-големите почитатели на марката Chanel имат възможността да се докоснат до живота на легендарния Карл Лагерфелд. За първи път след смъртта на дизайнера, пускат на търг негови предмети, част от интериора на две от резиденциите му.

Благодарение на международната аукционна къща „Сотбис“, хората ще наддават за над 1000 лота от именията на звездата във Франция и Монако. Търгът ще се състои на три места по света. В княжеството той започна на 3 декември и продължи до 5-и. После се отправя към Париж, където е насрочен за 14 и 15 декември. Последната спирка е Кьолн, където на 22 март 2022 г., ще бъдат продадени и последните вещи на Лагерфелд.

„Разделени между Монако, Париж и Кьолн, продажбите са в неговия образ, многобройни и изненадващи, разказващи историята на кутюрие, колекционер, декоратор и фотограф“, гласи официалното съобщение на аукциона за търга.

Едно от любимите места на дизайнера е домът му в Париж, където преобладават изчистените линии, стоманените елементи и кожата. Интериорът, който той нарича „истинска версия на себе си, може да видим във видео на списание Vogue.

В клипа, освен произведения на изкуството, които са част от колекцията на Лагерфелд, впечатление правят огромната библиотека в дневната, личният му гардероб, мебелите и аксесоарите.

Портрет от Такаши Мураками, кукли Токидоки, пиано, кожен диван, са само част от артикулите, които ще включва търгът.

Модният свят загуби Карл Лагерфелд през 2019 г. Той си отиде заради усложнения от рак на панкреаса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари