IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни аксесоари – пет модела чанти за сезона

25 март 2023 18 00

Къде е най-добре да носите ценните си вещи

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Дамските чанти са много повече от нещо, което може да преметнете през рамото си. Те могат да бъдат последния щрих за създаване на тоалет, който превръща вашия външен вид от ежедневен в излъскан и елегантен. Със страхотната чанта обаче идва и голяма отговорност, а тенденциите при аксесоарите за пролетта на 2023 година са доказателство за забележителната природа на моделите.

От сладки и деликатни детайли като розетки и панделки до тесни панталони и рокли, вдъхновени от 90-те години, има свежи нови тенденции в модата, за които да внимавате. Същото важи и за някои основни течения при обувките, включително лъскави сатенени модели и завръщането на пантофките. Ако се чудите какво се случва в областта на дамските чанти, има много новости, за които да отворите очите си.

Свежи силуети и стилове бяха представени на подиума за пролет/лято 2023, които стартираха най-големите тенденции при аксесоарите за този сезон. Тъй като много хора се завърнаха в офиса, дизайнерите предоставиха модни работни чанти. Мислете за тях като за по-готини и красиви варианти на куфарчетата, които носехме преди. Видяхме и някои по-големи модели, които побират не само телефона, но и целия ни лаптоп, та и няколко чифта дрехи. Но кои тенденции ще бъдат най-горещи и предпочитани, разкриваме по-долу.

Пролетни аксесоари – пет модела чанти за сезона

1. Големи чанти

Големите чанти са много по-удобни и практични от малките. Това е изречение, зад което винаги ще заставаме и няма да променим мнението си, независимо от модата, която царува. За наше щастие, тази година дизайнерите са на нашето мнение, като едни от най-популярните аксесоари на тазгодишните дефилета бяха обемните чанти. Минимоделите имаха своя момент на слава, но сега е време да им кажем сбогом и спокойно да извадим на преден план любимите си аксесоари.

От стандартни чанти до такива с калибъра на чувал на Дядо Коледа, дефилетата на марки като Luar, Porenza Schouler, Altuzarra и Tommy Hilfiger представяха чанти, които бяха големи и ефектни. В тях може да съберете абсолютно всичко, независимо дали заминавате за няколко дни на почивка, отивате да спите при приятел или просто носите повече неща за работния ден в офиса.

2. За китката

Както казахме, миничантите не са ни фаворит, но тази година част от дизайнерите успяха да ни убедят, че в тях има нещо красиво и привлекателно. Говорим за моделите, които можем да носим на китката си, като по този начин няма да се притесняваме дали сме забравили нещо в кафенето, офиса или в метрото. Ако не обичате големите чанти, но искате ръцете ви да са свободни, препоръчваме ви модел, който се носи на китката като най-доброто решение.

3. Багета

Класически модел, който никога няма да излезе от мода. От Fendi са толкова големи почитатели на формата, че дори буквално надписаха някои от своите чанти за пролет/лято 2023 с думата „багета“. Съвсем разбираемо е защо стилът е толкова популярен. Универсалната форма пасва идеално на ръката, а допълнителната дръжка предлага вариант чантата да се носи както в ръка, така и през рамо.

4. Пайети

Какво е по-добро от една тенденция? Две, събрани в една. Помислете за багетата на Fendi, покрита с популярните от няколко години пайети. Всички знаем, че модните тенденции идват и си отиват, така че сега е време да посрещнем цялата натруфеност на диско десетилетието. Покритите с пайети чанти бяха представени в някои от най-любопитните дефилета на сезона, включително LaQuan Smith и Christian Siriano. Тази пролет очаквайте да виждате максимализма под формата на блестящи и искрящи аксесоари.

Дамски чанти – жената на Меси с уникален модел на Dolce & Gabbana

Аксесоари за 2023 – чанти като гривни са новата тенденция

Дамски чанти 2023 – огромни портмонета за пролетта

5. Металик покритие

Ако не искате пайети, които лесно могат да се закачат по блузата или якето, но все още желаете бляскава чанта, препоръчваме ви да заложите на нещо в металик цвят. Те също бяха център на вниманието през тазгодишните Седмици на модата, като впечатлиха със забавния си, но в същото време и елегантен външен вид. Комбинирайте ги с ярки, живи цветове, набор от щампи и металик аксесоари за ефектна пролетна визия.

За още тенденции на Оскарите и други новини от света на модата и звездите, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари