IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети от Франция – как да носите деним?

1 май 2023 18 00

Няколко трика, с които ще изглеждате още по-добре

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Тук и сега казваме, че пролетта ще бъде времето, когато една от емблематичните визии на френските дами ще се завърне с пълна сила. Деним върху деним превзема 2023 година и ни връща обратно в 90-те години, когато тенденцията беше навсякъде и носена от всеки. Последното доказателство за възродената популярност на модата беше визията на Дейвид и Виктория Бекъм, които заприличаха на Джъстин Тимбърлейк и Бритни Спиърс от 2003 година.

Модните дизайнери наричат стила деним върху деним „канадски смокинг“ заради предполагаем случай с американския актьор Бинг Крозби. През 1951 година той е изгонен от хотел във Ванкувър, защото е бил облечен с дънкова блуза и дънкови панталони. След като научават за инцидента, от компанията Levi Strauss & Co. започват да създават комплекти и костюми изцяло от дънков материал в името на Крозби.

Според френските дами, тенденцията не е толкова трудна или циклична, колкото интерпретациите в социалните мрежи могат да ви накарат да си помислите. Те имат няколко лесни трика, които могат да ви помогнат в съставянето на безупречен вид само с дънков материал, дори да не живеете във Франция.

Деним върху деним – тенденцията на 2023

Французойките носят двоен деним от 60-те години насам. И докато оригиналната тенденция се приписва на канадския смокинг на Бинг Крозби от десетилетие по-рано, всъщност французите превръщат една американска тенденция в своя собствена класика. Носен от модните икони като Франсоаз Харди, Бриджит Бардо и Джейн Бъркин, денимът се появи на сцената на киното и уличния стил, олицетворяващ бунтарско и свободно отношение, което да съответства на десетилетието.

През 80-те години на миналия век Ванеса Паради вдъхна нов живот на еволюцията на двойния деним. Вместо да следва тенденциите от миналите поколения, тя избра по-обемни кройки. Нейният спокоен, но стилен поглед затвърди визията на деним върху деним като основна част от френската мода, която продължава да властва и днес.

Съвсем наскоро френският модел и икона за стил Жана Дамас беше забелязана да носи тенденцията с характерния си парижки привкус. Тя често съчетава дънково яке с дънки с висока талия или дънкова пола, създавайки вечен, но лесен външен вид, който е типично френски.

Как да постигнете двойния деним?

Въпреки че е ясно, че френските жени са усъвършенствали тенденцията от поколения, постигането на двоен дънков външен вид може да изглежда доста рисково. Един дънков детайл в излишък и това, което някога е било шик, бързо се превръща в грозотия. И така, как днешните французойки следват тенденцията, която лесно устоява на времето? Безвремието не е толкова непостижимо, когато следвате тези шест правила.

1. Комбиниране

Ключът към отличен двоен деним е смесването и съчетаването на различни, но сходни текстури и нюанси. Не се страхувайте да изпробвате различни комбинации, за да видите какво най-много ви подхожда. За стил, лесен за носене, опитайте да съчетаете класически сини дънки с риза от шамбре или дънково яке в по-светъл нюанс. Можете също така да експериментирате с различни текстури, за да придадете измерение на външния вид. Леко избелели дънки или дънки с разкроен подгъв могат да добавят нотка на парижка острота, като същевременно допълват идеално по-изтънчено и елегантно горнище.

2. Еднакви нюанси

Някои от най-класическите визии се постигат чрез съчетаване на две части от един и същи цвят. Тези монохроматични комбинации издигат външния вид на друго ниво, като излъчват едновременно стил, но и лека небрежност. Може също така да заложите на гащеризон, който ще ви спести дългото обмисляне как да съчетаете горната и долната дреха.

3. Различни пропорции

Експериментирайте с различни пропорции, за да оформите креативна визия, която ласкае тялото ви. Ако искате например да подчертаете талията си, съчетайте дънки с висока талия и широки крачоли с изрязано и вталено дънково яке. Тази комбинация е визуално интересна и привлича вниманието към талията.

Деним рокля – кралица Максима със свеж пролетен модел

Кейти Пери с любимия деним на червения килим

Тенденции за лятото – деним върху деним

4. Добавете цвят

Разчупете синьото море със забавен цвят. Ярките червени устни създават автентичен френски щрих, който допълва вашия ансамбъл. Ако искате да изразите още повече личния си стил, цветният копринен шал може да бъде перфектният завършек, без да привлича твърде много внимание.

5. Бъдете небрежни

Когато става дума за деним върху деним и френската мода като цяло, по-малкото е повече. Вместо да се опитвате да направите смело изявление с крещящи аксесоари или тежък грим, френският подход е да оставите денима да говори сам за себе си. Това означава да запазите аксесоарите си по-фини и да изберете естествен грим, който да позволи на тоалета ви да блести.

6. Приемете несъвършенството

Французойките са майстори на лесния стил и това включва приемане на несъвършенството в иначе съвършената визия. Не се натоварвайте да усъвършенствате всеки детайл, защото леко протрити дънки или някой-друг конец може да добави характер към външния вид. Всъщност малките несъвършенства правят тоалета универсално и лично ваш. Така че се отпуснете, приемете несъвършенствата и носете своя двоен деним с увереност.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари