IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронацията на Чарлз – тоалетът на Кейт ще бъде исторически

5 май 2023 16 30

Принцесата на Уелс ще се откроява сред тълпата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън може и да няма официална роля в коронацията на крал Чарлз и кралица Камила, но голяма част от погледите ще бъдат вперени в нея и това, което носи.

Само няколко часа преди новият крал на Великобритания да встъпи в длъжност, кралски и модни експерти споделят предположенията си относно тоалета на Мидълтън. Тя винаги е била вдъхновение за жените по целия свят, особено с насочването си към устойчивата мода през последните години. Често можем да я видим да носи един и същи тоалет на различни събития, насърчавайки всеки от нас да помисли за природата и вредата, която безразборното изхвърляне на дрехи причинява на околната среда.

Що се отнася до коронацията на Чарлз, която ще бъде първа във Великобритания от 70 години насам, Кейт намекна, че смята да носи нещо в син цвят. Тя също така обеща, че ще се координира с дъщеря си Шарлот като единствените дами в семейството им. Точно какво ще носят двете обаче не се знае, тъй като детайлите около коронацията се пазят в дълбока тайна, за да има пълна изненада на 6 май.

принцеса Шарлот,

Снимка: БГНЕС

Липсата на информация относно модните избори на кралското семейство обаче не пречи на експертите да споделят своите предположения, които в голяма степен може да се окажат и право в целта. Кейт ще бъде първата принцеса на Уелс, присъстваща на коронация от 1902 година, което означава, че присъствието ѝ ще предизвика огромен интерес и ще бъде обсъждано с дни.

„Мисля, че Кейт ще носи нещо смислено, което ще показва лоялността ѝ към крал Чарлз. Тя знае, че това е много важен момент и ще избере нещо, което да я откроява от тълпата“, казва модният експерт Бетани Холт. По думите ѝ, това е първият момент, в който Мидълтън няма да бъде сравнявана с покойната кралица Елизабет или принцеса Даяна, тъй като и двете не са били на подобно събитие.

Холт предполага, че марката, която Кейт ще избере, ще бъде любимата ѝ Alexander McQueen. Булчинската ѝ рокля също беше по дизайн на модната къща, както и няколко други тоалета, носени по време на кралски обиколки или събития. Модният експерт обаче казва, че е напълно възможно принцесата да избере модел, дело на по-млад или неизвестен дизайнер, който обаче задължително ще бъде от Великобритания.

Кейт Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Относно спазването на правилата за дълги рокли в цвят слонова кост, Холт смята, че традициите в кралското семейство значително са се променили от последната коронация и може да видим нещо напълно различно.

Въпреки че коронационните мантии както на крал Чарлз, така и на кралица Камила вече са потвърдени и готови, не се споменава за официална мантия за Кейт. Подобно облекло е носено през 1902 година от тогавашната принцеса на Уелс за коронацията на крал Едуард VII. Самата Мидълтън може да промени леко нещата, но все пак да спази традицията. Модерният привкус може да включва рокля с наметало – стил, който принцесата е носила няколко пъти в миналото.

„Наметалото би било перфектен избор. Тя носеше красива рокля с наметало на Jenny Packham на държавен банкет миналата есен със скъпоценни детайли, които биха били страхотно вдъхновение“, казва Холт.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Най-вероятно титлата принцеса на Уелс, която Мидълтън получи от крал Чарлз миналия септември след смъртта на кралица Елизабет, ще присъства в тоалета ѝ. Холт предполага, че може да бъде включена брошката с три пера на кралица Александра или пък национални символи като праз или нарцис, бродирани върху роклята ѝ.

Коронационната рокля на кралица Елизабет II била бродирана с рози, бодили, трилистници и праз, за да изобрази всички национални емблеми на Обединеното кралство в допълнение към тези на Британската общност, като канадски кленов лист, австралийска плетка и новозеландска сребриста папрат. Коронационните рокли на кралица Елизабет Боуз-Лайън и на кралица Мери пък са съдържали флорална символика.

Кралски стил – Кейт Мидълтън не следва тенденциите, тя създава свои

Плисирана рокля – Кейт Мидълтън с модел в бордо

Коронацията на Чарлз III – семейството ще бъде в основата

Докато дрескодът за гостите на коронацията е официално дневно облекло и флорални шапки, все още не се знае дали Кейт ще носи тиара. Пет седмици преди събитието на 6 май медиите съобщиха, че принцесата на Уелс смята да се откаже от тиара, но се очаква да добави нещо също толкова бляскаво към тоалета си.

Кейт Мидълтън

Снимки: Getty Images

Съвсем наскоро The Times съобщи, че Кейт ще носи флорална шапка под формата на истински цветя, но Холт смята, че флоралната символика е по-вероятно да се види върху нейната рокля. „Чудя се дали дивите цветя, включени в поканата, могат да бъдат включени в роклята на Кейт, като начин да покаже лоялността си към Чарлз. Със сигурност ще има някаква флорална символика в облеклото й“, казва тя.

Ако Кейт промени мнението си и не включи цветя в тоалета си, то флорална шапка може да свърши чудесна работа. Според Холт, аксесоарът може да бъде оформен като тиара, което ще предизвика още по-голям интерес. Напълно е възможно принцесата на Уелс да избере да носи един от шестте златни флорални аксесоара за коса, носени от придружителките на кралица Елизабет по време на коронацията ѝ през 1953 година.

За още новини от света на британското кралско семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Гост ( преди 11 месеца )
Там един крал ...тук много крали,крали.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар