IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майката на Илон Мъск краси корицата на InStyle с българска рокля

18 май 2023 16 30

Дизайнът на тоалета е дело на Десислава Тошева

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Винаги сме развълнувани, когато можем да споделим за поредния успех на българин зад граница. След като сме доказали, че ни бива в киното, спорта и науката, сега все повече се говори за страната ни и в модната сфера.

През януари тази година български дизайнери успяха да впечатлят публиката на Седмицата на модата в Париж със специалната си колекция в подкрепа на опазването на околната среда. Ясен Самуилов и Ливия Стоянова, които са основатели на модната къща On Aura, представиха в началото на годината дизайните си за пролет/лято '23. Дуото е известно с това, че съчетава нестандартния хумор с нотка на пищност, като и тогава оправда репутацията си. Този път обаче Самуилов и Стоянова решиха да насочат вниманието на всички към нещо важно и неотложно, а именно запазването на планетата.

Колекцията им носи името Sunlightpower, което грубо може да се преведе „Енергия от слънцето“. Целта на дизайнерите е да накарат човек да се вгледа в себе си и да черпи от собствените си ресурси, за да създаде собствена енергия. Творенията на колекцията правят възможно съхраняването на енергията, необходима за зареждане на различни устройства, благодарение на фотоволтаични панели. Те се съчетават с класически материи като коприна, тюл, дантела и кристали, поставени върху къси или дълги рокли, бродирани или инкрустирани върху сака в черна, златна, червена или жълта палитра.

Колекцията, обяснява Стоянова, предлага на клиентите да свържат телефона директно към дрехи или обувки, където са вградени малки електрически панели. При обувките те се намират в подметката и при ходене произвеждат енергия, необходима за зареждане на батерията.

Българските дизайнери обаче не правят фурор само на модния подиум. През годините те са работили заедно с известни холивудски и музикални звезди като Кристина Агилера, Гуен Стефани, Лейди Гага, Джейн Фонда, Уини Харлоу, Били Портър и много други.

През юли 2022 година пък една българка беше част от дефилето на Dolce & Gabbana, което беше наблюдавано от звезди като Шарън Стоун и Марая Кери. Милица Борисова се разходи по площада пред катедралата Piazza Duomo в Сиракуза, появявайки се с черна дантелена рокля и забрадка. Българката може да се похвали, че е станала част от доста специално дефиле, с което дизайнерите Доминико Долче и Стефано Габана отбелязаха 10 години от първата си колекция Alta Moda.

Сега е време за още един роден успех в модата, този път със специалното участие на Десислава Тошева и нейната марка Caviar. След като само преди дни дизайн на бранда се появи върху корицата на китайския Vogue, днес ставаме свидетели на още едно негово постижение.

Десислава Тошева е собственик и креативен директор на Caviar и се сдобива с възможността да облече една от най-богатите дами в света, а именно Мей Мъск. Майката на милиардера Илон Мъск застава на корицата на гръцкия InStyle, като фотосесията е заснета на остров Санторини. Позирайки на фона на морето, Мей носи черна рокля от Caviar, а за успеха сподели лично Тошева.

„Силните, забележителни жени като нея, са били винаги главен източник на вдъхновение за моя бранд етос, така че да видя една от най-влиятелните жени в света, облечена в моя рокля, е истинска и неповторима чест“, написа дизайнерката в социалните мрежи. Тя допълни, че това е едно от най-големите признания за работата ѝ до момента.

Българска красота в Кан: Нина Добрев до Мария Бакалова

Никол Шерцингер се довери на български дизайнери

Лейди Гага с рокли на български дизайнер

Мей Мъск носи роклята Lilith, която е описвана като вечерен тоалет и е от най-новата колекция A Night at the Opera. Фотосесията, заснета на остров Санторини, е част от премиерните снимки за книгата на Мъск A Woman with a Plan.

Самата Мей сподели снимка на корицата и заяви, че много се харесва на нея. Обеща, че ще има още зашеметяващи кадри с красиви рокли в изданието, което излиза на 28 май.

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари