IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капсулен гардероб за лятото - какво да си купим?

23 май 2023 10 30

Всичко, от което имате нужда за топлото време

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Времето може да се опитва да ни заблуди, но навън вече е пролет и съвсем скоро официално ще посрещнем лятото. Това означава, че е добре да помислим за презареждане на гардероба, обновяване на стила и инвестиране в нещо ново, но в същото време устойчиво и неподвалстно на променящите се тенденции. С две думи - трябва ни т.нар. капсулен гардероб

След дълга зима много от нас просто искат да се насладят на слънчевата светлина, пясъка и морската вода. И макар да пробването на различни тоалети пред огледалото да изглежда като забавна игра, понякога времето ни е ограничено и не искаме да го губим в обличане и събличане на дрехи. В този случай лесната формула на капсулния гардероб може да бъде изключително полезна. 

Интернет е пълен с доклади за тенденциите за пролет/лято '23, но с толкова много информация може да е трудно да дешифрирате кои артикули са най-лесни за носене и ще ви дадат добра възвръщаемост на вашата инвестиция. 

За да ви помогнем да съберете нова гама за лятото, ви даваме няколко съвета за класически летни дрехи и аксесоари, които са неподвластни на времето. Те ще ви послужат за създаването на семпли и изящни тоалети, оформяйки един балансиран и красив външен вид. 

Капсулен гардероб за лятото - всичко, от което се нуждаете

1. Прохладна рокля

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aθena (@athena.ntinou)

Най-блестящата звезда в летния гардероб винаги е роклята. Модните експерти препоръчват модел с прав силует, който може да се облича лесно както през главата, така и през краката. Практически погледнато, прохладната рокля предлага въздушен поток, докато памучните материи имат абсорбиращо качество, ако започнете да се потите. Въпреки това, никога не може да сбъркате и с една коприенна рокля, така че инвестирайте и в подобни материи. 

2. Тъкана чанта

 

Тъканите чанти са перфектната опция за летен ден в постоянно движение заради своята удобна за носене форма и леко усещане. Естествените материали като рафия и ратан предлагат елемент на елегантност върху иначе обикновените чанти. Най-интригуващият резултат е може би сливането на силуета на полумесец и техниките за тъкане, което експертите наричат "творческа комбинация от новост и традиция". 

3. Стъклено бижу

 

Тази година отдаваме заслуженото на стъклените материали и възхода на минимализма, привлечени към крайбрежния начин на живот. Тъй като засега можем само да си мечтаем да живеем в една от къщите от "Кварталът на богатите", нищо не ни пречи да инвестираме в красиви бижута със стъклен талисман, които да добавим към роклите с гол гръб или гащеризон със смели щампи.

4. Бял потник

 

Модните стилисти винаги измислят нови дизайни, но никога няма да забравят лятната класика в лицето на белия потник. През лятото можем да го съчетаем с всичко - от бански за плажа до панталон за вечеря, допълнен с многлослойни огърлици. 

5. Дънки

 

Надежният чифт дънки е от съществено значение за летния капсулен гардероб, като за пътуванията през уикенда ще ви е необходим един чифт, който е подходящ както за дневни разходки, така и за вечерни срещи. 

Пролетна мода – какъв тренчкот да изберете

Модни грешки – 5, с които гардеробът ви изглежда препълнен

Носталгия по миналото – дрехи с повдигнати рамене

6. Кожени чехли

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ania Designs (@aniadesigns)

Джапанките може да изглеждат като най-очевидните и незабележими обувки за лятото, но все още има какво да промените. На преден план излизат моделите от кожа и велур, които станаха популярни още през 2021 година, но някакси не успяха да си пробият път до върха. През това лято обаче ще бъдат в центъра на вниманието и всеки, който иска да е в крак с новите тенденции, трябва да ги има в арсенала си. 

7. Сандали на платформа

 

Докато платформите са отдавна обичани благодарение на меката си опора и емблематичното ретро усещане, дизайнерите са добавили леки детайли и полезни силуети към колекциите си, които ще направят перфектни обувки, които да завършат много от вашите летни визии. Говорим за сандалите на платформа, които може да носите както в града, така и край морето. 

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари